Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Asker kışlada ceple 100 milyon liralık konşacak - Teknoloji Haberleri

        Genelkurmay Başkanlığı, askerlere cep telefonu kullanma yasağını yumuşattı. Mehmetçik kışlada cep telefonu ile konuşabilecek. Yaklaşık 400 bin yükümlü vatani görevini ‘er’ olarak yapıyor. Yedek subaylar, cep tefonu kullanabiliyor. Turkcell, askerde cep telefonu görüşmelerine imkân sağlanması planı sonrası askerlere yönelik kampanya açıkladı. Askerler, bu tarifede ayda 400 dakikası15 TL’den görüşme yapabilecek. Türkiye’de askerliğini yapan 400 bin er ve erbaş üzerinden hesaplandığında bu ayda 6 milyon lira yılda da 72 milyon liralık yeni bir konuşma pazarı anlamına geliyor.

        AÇIKLANAN PAKET GÜNDE 13 DAKİKA

        Aynı pakette ayrıca 1000 dakikası 5 TL olan SMS mevcut. Buradan da yılda 24 milyon liralık bir yeni pazar oluşacak. Askerlerin paket aşımı yapmadığı varsayıldığında bile 96milyon liralık yeni pazar ortaya çıkmış olacak. Ön ödemeli kart ücretiyle yeni pazar 100 milyon liraya yaklaşabilir. Bu paket askerlerin günde ortalama 13 dakika konuşmasına olanak sağlıyor. Askerlere konuşma süresi konusunda ne kadar sınırlama getirileceği henüz bilinmiyor. Süreye bağlı olarak pazarın daha da büyümesi söz konusu olabilir.

        NUMARA KIŞLADA KAYIT ALTINA ALINACAK

        Genelkurmay’dan yapılan açıklamada “Uygulamanın başlamasıyla erbaş ve erlerimiz özellikleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nce belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla belirli saatlerde ve belirlenmiş numaralarla aileleriyle konuşma imkânına kavuşacaktır” denildi. Asker numarasını bildirip, kışlada kayıt altına aldırdıkları telefonlarla görüşme yapabilecek.

        40 MİLYON LİRALIK 'AKILSIZ' TELEFON HAREKETİ DOĞABİLİR

        Genelkurmay’ın internet üzerinden diğer paylaşımlara engel olmak için akıllı telefonlara izin vermeyebileceği belirtiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre halen piyasadaki telefonların 58.3 milyonu 3G teknolojisine uyumlu akıllı telefon. 13.6 milyon telefon ise 2G teknolojisine uygun ve akıllı telefon değil. Piyasada halen akıllı olmayan telefonlar ortalama 200 liradan satılıyor. 400 bin askerin bir kısmının zaten bu telefonları kullandığı varsayımıyla yarısı için düşünüldüğünde bu piyasada 40 milyon liralık yeni bir hareket yaratabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ