Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google'ye 6 milyar dolarlık tekel suçlaması - Teknoloji Haberleri

        Google Avrupa Birliği (AB) tarafından gücünü tekelleştirmekle suçlanıyor. Bu suçlama Google'ı 6 milyar doları bulan dev para cezasıyla karşı karşıya bırakabilir.

        ABD’li arama motoru devi Google’ın AB yetkilileri tarafından internet aramalarında gücünü tekelleştirmekle suçlanması bekleniyor. Businessinsider’da yer alan habere göre ,bu tür bir suçlama Google’ı devasa bir para cezasıyla karşı karşıya bırakabilir ve iş modelinde de değişiklik yapmaya zorlayabilir. Bu durumda, Google’a verilecek cezanın 6 milyar dolar gibi astronomik bir rakama ulaşabileceği kaydediliyor.

        Tekelcilikle suçlama açıklamasının bugün yapılması beklenirken, resmi bir antitröst suçlaması yazısının hazırlanması aylarca sürecek bir prosedür. Vestager’nin Google’ı, rakiplerinin trafiğini kendi sitesine yönlendirmek suretiyle yasayı ihlal etmekle suçlayacağı belirtiliyor .

        ANDROİD MOBİL YAZILIM SORUŞTURMASI

        AB rekabetten sorumlu komiser Margrethe Vestager’nin, konuyla ilgili açıklamasının ardından üst düzey temaslarda bulunmak üzere ABD’ye uçması bekleniyor. Amerikan iş dünyası ve Başkan Barack Obama’nın AB’nin Amerikan teknoloji şirketlerinin gücünü kırma çabalarından rahatsız olduğu biliniyor.

        Öte yandan, AB komiserinin aynı zamanda Google’ın Android mobil yazılım işiyle ilgili olarak da soruşturma başlatacağı kaydediliyor. Google ise bu konuyla ilgili olarak yayınladığı şirket içi memo’da, Android işletim sistemi fiyatları düşürdüğü ve tüketicilere sunulan seçenekleri artırdığı için elinin güçlü olduğunu belirtti.

        Vestager Google’la ilgili dosyayı İspanyol selefi Joaquin Almunia’dan devraldı. Joaquin Almunia Google’ın daha önceki üç uzlaşma teklifini reddetmişti. Vestager suçlamaları bir sonraki aşamaya taşıma kararını Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’le aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ