Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Avea hisseleri satılıyor: Görüşmeler başladı! - Teknoloji Haberleri

        Şişecam Grubu şirketleri tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "Şirketimiz Yönetim Kurulunun 22 Nisan 2015 tarih ve 47 sayılı kararı ile Şirketimize ait 28.407.980,44 TL nominal değerde ve %0,3464 oranındaki Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. payının blok satışına yönelik olarak başta Türk Telekomünikasyon A.Ş. olmak üzere ilgilenen yatırımcılar ile görüşmelerin başlatılması hususunda Genel Müdürlüğümüzün yetkili kılınmasına karar verilmiş olup, sürece ilişkin gelişmeler hakkında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

        Ayrıca Türk Telekom'un KAP'a yaptığı açıklamada İş Bankası Grubu şirketlerinin elinde bulunan yüzde 10 oranındaki Avea hissesi için de İş Bankası Grubu şirketlerine satın alma teklifinde bulunulduğu belirtildi. İşte İş Bankası Grubu şirketleriyle ilgili yapılan o açıklama:

        "Şirketimiz, Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Trakya Yatırım Holding A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Efes Holding A.Ş. ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi'nin ellerinde bulundurdukları Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin çıkarılmış sermayesinin %10,0035'lik kısmını temsil eden, toplam 820.294.269,73 TL nominal değerdeki payların satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif vermiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ