Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Arama motoru google’ın sürücüsüz otomobili 11 kez kaza yaptı - Teknoloji Haberleri

        Google otomobillerinin hatasız, kazasız, boyasız ve hatta muhayyer araçlar olmadığı ortaya çıktı. Açıklamalara göre, arama devinin sürücüsüz otomobilleri şimdiye kadar 11 kez kazaya karıştı.

        Google’ın sürücüsüz otomobilleri 6 yıldır yollarda. Log dergisinin haberine göre bu 6 yıl ve 2,7 milyon kilometre boyunca sürüş güvenliği, sürücü güvenliği, sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda uzman haline gelen araçların yine de başı dertten kurtulmuyor. Google otomobillerinin bu süreçte 11 kez “ufak çaplı” kazaya karıştığı belirtiliyor.

        Google’ın sürücüsüz otomobillerinden sorumlu ismi Chris Urmson, devam eden projeleri hakkında birtakım bilgiler paylaştı. O bilgiler arasında otomobillerin kaza raporu da vardı. Urmson’ın aktardığı bilgilere göre, otomobillerin karıştığı kazaların hepsi karşı tarafın, yani insanların hatasından kaynaklanıyordu.

        Bu süreçte elde ettikleri deneyimleri paylaşan Urmson, yalnızca başlarına gelen kazalarda değil, diğer otomobil kazalarında da insan faktörünün baş rol oynadığını belirtti. Google kendi araçlarını bırakıp insanları eğitmeye başlamayacağına göre, sürücüsüz otomobillerin trafiğe çıkmasına hala epey zaman var gibi görünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ