Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Light Phone sadce arama yapıyor - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM/EKONOMİ SERVİSİ

        Apple, Samsung, LG gibi devlerin son model akıllı telefonlarının tüm özelliklerini bu sayfalarda veya başka sitelerde defalarca okumuşsunuzdur. Bu incelemelerde genelde akıllı telefonların işlemci hızından, ekran kalitesine kadar birçok detayına yer verilir.

        100 dolarlık yeni telefon Light Phone'u ise belki de teknik bir incelemeden çok 'felsefi' bir incelemeden geçirmek gerekiyor.Joe Hollier and Kaiwei Tang'in yarattığı Light Phone'un tek ana özelliği arama yapabilmesi. Yani bu telefonla fotoğraf çekemiyor, intenete bağlanamıyor veya hızlı ödeme yapamıyorsunuz.

        Bunun yanında karanlıkta iyi bir ışık kaynağına dönüşüyor. Şarjı ise pek fazla özelliği bulunmaması sayesinde 20 gün dayanabiliyor.

        Gerçek mutluluğun anı yaşayarak elde edilebileceğini anladığını belirten Hollier "Bu pek çok defa dile getirilmiştir. Günümüzde insanlar zamanının önemli bir bölümünü ekrana bakarak geçiriyor ve bu nedenle içinde bulunduğu anı kaçırıyor. Light Phone'u bir denge kurulması için yarattık. İnsanlar asla 'bağlanmamalı' demiyoruz. Sadece arada bir 'bağlı olmamanın' sağlıklı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

        Yani Light Phone'un yaratılma amacı diğer bir deyişle insanların olabildiğince az telefon kullanmasını sağlamak.

        Teknolojik gelişmelerin kendilerini heyecanlandırdığını ifade edenHollier sözlerine şöyle devam etti: "Bu projeyle bir tartışma başlatmak istiyoruz. Teknoloji gerçekten de günlük hayatta bizi mutlu edecek yönde mi ilerliyor? Teknolojide insan unsurunu yeniden ön plana almamız gerekiyor. Uzun vadede hayatlarımızı daha iyi hale getirecek teknolojilere yönelmemiz gerekiyor."

        Bir nevi akıllı telefonlara tepki olarak doğan Light Phone'un ne kadar ilgi göreceğini zaman gösterecek. Yaratıcısı, telefona idealist bir şekilde yaklaşsa da 20 günlük pil ömrünün deprem, sel gibi felaketlerin yaşandığı bölgelerde çok işe yarayacağı söylenebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ