Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks LG'den katlanabilen OLED TV - Teknoloji Haberleri

        Koreli teknoloji devi LG, özel bir etkinlikte tanıttığı 0.97mm kalınlığındaki televizyon, OLED teknolojisinin geleceği hakkında önemli bir fikir verdi.

        1.9 kg ağırlığındaki 55 inçlik bu televizyon, mıknatıslı bir panel sayesinde duvara, buzdolabına magnet yapıştırır gibi kolayca yerleştirilebiliyor. Ancak çalışması için bu panele yerleştirilmesi şart değil. Güç kaynağına bağlandığı sürece yere serilip bile izlenebiliyor.

        Bu televizyonun şimdilik ne zaman tüketiciyle buluşacağı belli değil. LG, sadece OLED ekran teknolojisi üzerine yaptığı araştırmalarda ne kadar ilerlediğini göstermek, biraz da OLED alanındaki en büyük rakibi Samsung'a gözdağı vermek için böyle bir tanıtım gerçekleştirdi.

        LG OLED Departmanı BaşkanıSang-Deog Yeo konuyla ilgili yaptığı açıklamada OLED'in çığır açan bir teknoloji olduğuna dikkat çekti. OLED ekranlar ışığı emdiği için arka ışık kullanılmasına gerek kalmıyor. Bu da üreticilerin aşırı ince paneller ortaya çıkarmasına fırsat tanıyor.

        OLED'in yakın gelecekte pazarı domine etmesi bekleniyor ancak maliyeti halen çok yüksek. Buna rağmen LG bu yıl 600 bin gelecek yıl ise 1.5 milyon adet OLED televizyon satmayı hedeflediğini açıkladı.

        #LG
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ