Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Bir tüketici günde 160 kez mobil cihazına dokunuyor! - Teknoloji Haberleri

        Google Türkiye Perakende ve Teknoloji Endüstri Direktörü Mehmet Keteloğlu, arama trendinin artık mobile doğru kaydığını, bir tüketicinin günde 160 kez mobil cihazına dokunduğunu söyledi.

        Analytics Center tarafından düzenlenen, iş ve teknoloji dünyasının liderlerini buluşturan büyük veri konferansı smartcon'da konuşan Keteloğlu, arama trendinin artık mobile doğru kaydığını, bir tüketicinin günde 160 kez mobil cihazına dokunduğunu kaydetti.

        Artık tüketicinin karar verdiği, istediği kanaldan arama yaptığı bir döneme geçildiğini anlatan Keteloğlu, bunun pazarlamacılar için çok önemli olduğunu ifade etti.

        Keteloğlu, Google olarak tüketicilerin internette gezdiği, aradığı şeylerin üzerinden bıraktığı izleri kullanarak, daha aramaya başlamadan farklı trendlerin tüketicinin önüne gitmesine yardımcı olduklarını anlattı.

        "Artık interaktivite var" diyen Keteloğlu, tüketicilerin bir arabanın rengini ya da o arabayı 360 derece döndürerek farklı açılardan bakarak seçimlerini daha bilinçli yapabildiğinin altını çizdi.

        '60 MİLYONUN ÜZERİNDE YOLCU TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ'

        THY İş Zekası Müdürü İbrahim Emül ise THY'de alt şirketlerle birlikte yaklaşık 40 bin çalışanın olduğunu, bunlardan 10 bininin uçucu hizmet verdiğini söyledi.

        Bu yıl 60 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedeflediklerini bildiren Emül, 110'a yakın ülkeye uçuş gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ