Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünya devi bombayı patlattı! İşte Android M'in yeni özellikleri - Teknoloji Haberleri

        Google, yeni işletim sisteminde binlerce hatayı düzelttiklerini, sistemin daha kaliteli hale getrildiğini söyledi. Günlerdir merakla beklenen yeni sürüm 'AndroidM' ile birlikte parmak izi taraması daha işlevsel hale geliyor.

        Android M yüklü tüm akıllı telefonlarda parmak izi uygulaması kullanılabilecek, bu sayede Google Play'den alışveriş yapan kullanıcılar her seferinde şifre girmekle uğraşmak zorunda kalmayacak. Ödemeler ve telefonu açma dışında parmak izi desteği tüm uygulamalar tarafından kullanılabilecek.

        Bu sayedeAndroidkullanıcısı, parmaklarını kullanarak Google Play'de ödeme yapabilecek ve cihazların kildini daha kolay açabilecek. Yeni sistemin tam sürümü ise yıl sonlarına doğru hazır olması bekleniyor. Yeni sistemde, herhangi bir uygulamada sesli mesaj göndermek istediğinizde, bir kere uygulama izinlerinden gerekli izinleri verdiğinizde uygulama bir daha size mikrofon kullanımı için izin istemeyecek. Bu uygulama kamera ve diğerleri için de geçerli olacak.

        Google, 'AndroidM' ile beraber Wallet uygulamasını da yenileyerek Apple Pay'e rakip olarakAndroidPay uygulamasını da tanıttı.AndroidPay'ın mobil ödeme alanında Apple Pay'e rakip olması ve mağazalarda kolay ödeme yapma imkanı hedefleniyor.

        PİL ÖMRÜ UZUYOR

        Yeni işletim sisteminin pil ömrüne olan olumlu katkısı olacak. Yapılan açıklamaya göre, Android M ile beraber 'Doze' isimli bir özellikle geliyor.Bu uygulama telefon kullanılmadığı zamanlarda arka planda açık unutulan uygulamaları kapatarak pil tasarufu sağlayacak. Google'a göre, bu özellik sayesinde Android cihazların pil ömrünün 2 katına çıkabileceği belirtiliyor.

        Bunun yanında artık uygulamaların kişisel verilere ulaşması da kısıtlanıyor. Android M kullanıcıların kullandığı aplikasyonlar için teker teker izin vermelerini isteyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ