Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Vestel yeni 4K televizyonunu tanıttı - Teknoloji Haberleri

        Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Vestel yeni yüksek çözünürlüklü 4K/UHD televizyonunu tanıttı. Düzenlenen etkinlikte tanıtımı yapılan televizyonla birlikte yeni nesil uydu alıcı cihazları da teknoloji hayranlarının beğenisine sunuldu. Görücüye çıkan ürünlerin, yeni nesil teknolojilerinin, yanı sıra işletim sistemi olarak Android’i kullanması ise dikkatleri çekti. Vestel böylece geçen sene tanıtımını yaptığı Venüs serisi akıllı telefonlarıyla başladığı Android ortaklığını yeni nesil televizyon ve uydu alıcılarıyla da devam ettirmiş oldu.

        SEYİR KEYFİ ARTACAK

        Vestel’in yeni akıllı TV’sinde Android üzerinde geliştirilen akıllı içerik arama ve öneri servisi yer alıyor. Dünya genelinde bir milyar adetten fazla aktif cihazda kullanılan Android’in küresel anlamda en hızlı büyüyen ekosistemlerden biri olduğuna dikkat çeken Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Bu platform, ödüllü akıllı telefon ve tablet serilerinin ardından Vestel’in Android portföyündeki en yeni adımı. Vestel olarak bu ekosistemde televizyon çözümlerinin de sağlam bir yer edineceğine inanıyoruz. Android TV ile çalışan ürünlerimiz, içeriğe kolay ulaşmanın yanı sıra tüketicilere en keyifli TV izleme deneyimlerinden birini yaşatacak” diye konuştu.

        ANDROID 1 MİLYAR CİHAZDA KULLANILIYOR

        Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan yaptığı açıklamada Android işletim sisteminin küresel çapta yaygınlaşmasına dikkat çekerek “Dünya üzerinden büyük bir hızla gelişen Android ekosistemi üzerinde halen 1 milyar cihaz aktif olarak çalışmakta. Sistem içerisinde TV çözümlerinin de önemli bir yer tutacağına inanıyoruz” dedi. Gelen bilgilere göre tanıtımı yapılan ürünler sistemleri dahilinde kullanıcılarına farklı içerik tavsiyelerinde de bulunabiliyor. Diğer yandan dijital TV platformları da fark yaratmak amacıyla bu içerikleri kendilerine göre geliştirip zenginleştirebiliyor. Cihazların Android işletim sistemiyle çalışmasının en önemli avantajı ise söz konusu yazılımı destekleyen tüm uygulama ve oyunların, Vestel ürünlerinde klavye, oyun konsolu, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarla herhangi bir uyuşma sorunu yaşanmadan kullanılabilecek olması.

        ARTIK ZAMAN KISITLAMASI OLMAYACAK

        Dahili 802.11 ac Wi-Fi ve geniş bant tuner (Full Band Capture Tuner) destekli Vestel Android TV ürünleri uyumlu diğer TV cihazlarına yayın aktararak aynı anda birden fazla kanalı izleme imkânı sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ