Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twit atmayan Twitter yöneticisi Emine Etili - Teknoloji Haberleri

        T ürkiye ile erişimi engelleme dahil dalgalı bir ilişkisi olan ve kamu tarafından Türkiye’de ofis açması istenen Amerikalı sosyal medya şirketi Twitter, Türkiye ile ilişkileri yürütecek bir koordinatör atadı. Daha önce Endeavor Türkiye’de çalışan Emine Etili, bu görevi yürütecek isim oldu.

        350 TAKİPÇİSİ VAR

        Etili, bu görevini İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Twitter ofisinden yürütecek. Emine Etili’nin koordinatör olduğunun açıklanmasıyla Twitter’ı ne kadar yoğun kullandığı da gündeme geldi. Etili’nin kendi adıyla @EmineEtili hesabının 350 takipçisi var. 364 kişiyi takip eden Etili’yi dün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek detakip etmeye başladı. Hesaptaki en eski twit’i 11 Mart 2014’e ait olan Etili, o tarihten bu yana geçen 15 ayda toplam 56 twit atmış.

        Etili Türkiye’deki kamuya açık ilk temaslarını dün Ankara’da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Erişim Sağlayıcıları Birliği yetkilileriyle gerçekleştirdi. Twitter Avrupa Kamu Diplomasisi Direktörü Sinead McSweeney’nin de bulunduğu görüşmelerde, Twitter’a danışmanlık verdiği bilinen eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright’ın da ortakları arasında yer aldığı Albright Stone ve Bridge Group Türkiye Başdanışmanı Hakan Akbaş da vardı.

        ‘IP BİLGİLERİNİ VERMEYECEĞİZ’

        Twitter ekibi dün ayrıca Basın Konseyi’ni de ziyaret etti. Öte yandan DHA İngilizce Servisi’nin haberine göre Twitter Avrupa Kamu Diplomasisi Direktörü Sinead McSweeney buradaki görüşmesinde “Türkiye Twitter’ın sansür edilmesinde dünyada birinci sırada yer alıyor. Ankara bizden bazı kullanıcıların özel bilgilerini talep ediyor. Şirketimiz üçüncü partilerle IP bilgilerini paylaşmayacak” dedi. Etili’nin atandığı tanımları arasında

        BULMALARI 1 YIL SÜRMÜŞ

        Twitter geçtiğimiz yıl temmuz ayında Etili’nin atandığı görev için iş ilanı vermişti. Görev tanımları arasında mizahi bir dile sahip olmak da vardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ