Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung pil kapasitesini 2 katına çıkarıyor - Teknoloji Haberleri

        Samsung, araşırmacılar ve Güney Kore üniversiteleri ile birlikte çalışarak Li-Ion bataryaların kapasitesini iki katına çıkarabilecek bir teknoloji geliştirmeyi başardı.

        Şirket 25 Haziran'da yaptığı açıklamayla silikon yüzey üzerinde yüksek kristal grafen kaplama yapılabilmesini sağlayan bir silikon katot malzemesi geliştirdiğini duyurdu. Bu sayede grafen katmanlı yapıya sahip olacak lityum pillerin enerji yoğunluğu 1.5 - 1.8 kat oranlarında arttırılabilecek.

        Yüksek kapasiteli pil materyallerinin gelişimi için yapılan araştırmaların büyük bir çoğunluğu ABD'de gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar var olan grafit katot malzemesi kullanılarak silikon desteğiyle pil ömrü en fazla 10 katına çıkarılabilmişti. Ancak tekrarlanan şarj ve deşarj işlemlerinin pil ömrünü kısaltması gibi önemli bir problem hala aşılmış değil.

        Samsung bu hamlesiyle birlikte mobil cihazlar ve elektrikli otomobil sektörüne önemli bir yenilik getirmeyiumuyor. Endüstri gözlemcileri ise bu teknolojinin ticarileştirilmesi için iki ya da üç yılın gerekebileceğini belirtiyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ