Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Youtube'un yerini dolduracak - Teknoloji Haberleri

        Yeniden yapılanma ile son kullanıcıların ihtiyaçlarına ve değişen alışkanlıklarına en iyi şekilde cevap vermek için ürünlerini ve servislerini daha geliştirerek, yerelleştirecek olan Microsoft'un Türkiye planları da oldukça ilgi çekici. Tüm dünyada moda olmanın da ötesinde günlük hayatın bir parçası haline gelen video paylaşım sitelerinin etkisi, ülkemizde aynı paralellikte yürümedi. Bir zamanlar Türkiye'nin en çok tıklanan 2. sitesi haline gelen YouTube, aylardır kapalı. YouTube'un boşluğunu yerel video paylaşım siteleri veya daha az popüler olan uluslararası yayın yapan adresler doldurmaya kalksa da, pek başarılı olunamadı.

        Yazılım devi Microsoft'un ülkemizdeki ofisi, bu açığı doldurmak için önemli projeleri hayata geçirmek için çalışmaya başladılar bile. MSN Video adıyla sunulan servis sayesinde bilgisayar kullanıcıları, MSN için kullandıkları hesapları ile kolayca video paylaşabiliyorlar. Bu servisin daha da geliştirilmesi ve ülkemizdeki kullanımının yaygınlaştırılması için düğmeye basılmış durumda.

        Microsoft Tüketici ve İnternet Servisleri Türkiye Genel Müdürü Ebru Çapa'ya yönelttiğim soruya aldığım cevap, akıllardaki soru işaretlerini gidermiş olsa da, neler olacağı konusunda yine de merak uyandırıyor.

        Çapa'ya, içerdiği videolar nedeniyle aylardır kapalı olan YouTube'un başına gelenlerin MSN Video portalının da başına gelmesi durumunda ne yapacaklarını sordum. Ebru Çapa ise gayet soğukkanlı bir şekilde, uzun süredir içerik üreten bir portallarının (tr.msn.com) olduğunu ve bu sorumluluğun bilincinde olduklarını hatırlattı ve aynı tutumu videolarda da sergileyeceklerini bildirdi.

        Bunu, YouTube'un hem istenen içerikleri silme hem de yerelleştirme konusunda sergilediği dik başlılığı, MSN Video'da görmeyeceğiz olarak da algılayabiliriz.

        Microsoft'un son kullanıcıların hizmetine sunduğu ancak günlük hayatta daha fazla yer kaplamasını istediği servisler için gözle görülür değişiklikleri 2009'un ilk aylarında görmeye başlayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ