Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni üretilen Hellads lazer silahı Yıldız Savaşları'ndaki turbolazerler gibi - Teknoloji Haberleri

        Amerikan ordusu uzun süre boyunca uçaklara lazer topu takmak istiyordu. Ancak lazer silahları fazla enerji tükettikleri ve oldukça ağır oldukları için şimdiye kadar çok tercih edilmedi.

        Lazer silahları önemli avantajlar barındırıyor.Örneğin; diğer uçaklarda kullanılan ve havadan havaya fırlatılan AMRAAM füzelerinin tanesi 400 bin dolara mal oluyor ve bir uçak bunlardan sadece 4-8 adet taşıyabiliyor (F-22 gibi hayalet uçaklar görünmezlik modunda iç bomba yuvalarıyla sınırlı olduğu için sadece 4 füze taşıyabiliyor).

        İşte bu noktada lazer silahları ilk satın alımda pahalı olmasına rağmen daha sonra füze,mermi gibi mühimmatlara ihtiyaç duymamasından dolayı uzun vadede bakıldığında oldukça tasarruflu olmakta.Ayrıca lazer ışınları ışık hızında gittiği için doğru nişan alındığında hedefi ıskalamak neredeyse imkansız.

        Lazer silahları bu avantajlara sahip olmasına rağmen yukarıda değinilen dezavantajlardan dolayı yaygın olarak kullanılmıyordu.Ancak son zamanlarda üretilen Hellads isimli lazer silahı bu durumu değiştireceğe benziyor. General Atomics'in ürettiği bu silah süpersonik bombardıman uçaklarına takılabilecek kadar küçük.

        Henüz Yıldız Savaşları'nda kullanılan güçteki lazer silahlarına ulaşılamadı ama Hellads da oldukça güçlü ve etkili bir lazer silahı.

        General Atomics Havacılık ve Uzay Sistemleri’nin geliştirdiği Yüksek Enerjili Sıvı Lazer Savunma Sistemi (HELLADS) ordunun genel başvuru testlerinden geçti ve New Mexico White Sands Füze Test Sahası’nda canlı atış denemelerine başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ