Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Çinli telefon üreticisi Xiaomi Türkiye'ye geliyor - Teknoloji Haberleri

        Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Çinli akıllı telefon üreticilerinden Meizu’dan sonra Xiaomi de, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Bu yıl beşinci yılını kutlayan şirketin sonbaharda hepsiburada.com sitesinden telefon satışına başlayacağı belirtiliyor.

        Milliyet'in haberine göre,kısa sürede dev bir şirket haline gelen Xiaomi’nin ana pazarları arasında Çin, Hindistan ve Endonezya bulunuyor. Kısa bir süre önce Brezilya’da faaliyet göstermeye başlayan şirket, Amerika’ya E-ticaret sitesi ile giriş yapacağını duyurmuştu.Xiaomi, Türkiye pazarına girerek Avrupa pazarına da yakınlaşmış olacak. 2010 yılında kurulan Xiaomi, Android işletim sistemli ilk akıllı telefon modelini 2011 Ağustos ayında pazara sundu. Sonraki yıllar Apple’a çok benzer ürünler üretmeye devam eden şirket, geçen yıl 61 milyon telefon satarak dikkatleri üzerine çekti. 2014’ün sonunda şirketin değeri 45 milyar dolara ulaştı.

        YENİ HEDEF

        Xiaomi, bu yıl satışlarını katlamayı planlıyor. İlk altı ayda 35 milyon adet telefon satan şirket, yılı 100 milyon adet akıllı telefon satışıyla kapatmayı hedefliyor.

        Sosyal medya ekibi kuruluyorXiaomi’nin Türkiye pazarında bir distribütörle yoluna devam edeceği ancak sosyal medya faaliyetlerini bizzat kendisinin yürütmek istediği konuşuluyor. Öğrenilen bilgilere göre şirket daha şimdiden sosyal medya ekibini kurmaya başlamış.

        PİYASA DEĞERİ 45 MİLYAR DOLAR

        Çin’in en hızlı büyüyen markasının piyasa değeri ise 45 milyar dolara ulaştı. Kulaklık, tablet ve tıpkı Apple TV gibi stream kutusu gibi ürünleri bulunan Xiaomi’nin akıllı ev teknolojileri geliştireceği de konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ