Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji MasterCard'dan selfie ile ödeme uygulaması - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Kredi kartı şirketi MasterCard'ın teknoloji devleri ile yaptığı işbirliği ile hayata geçirilen yüz tanıma yazılımının yılsonuna kadar hazır olması bekleniyor. MasterCard hesabına bağlanacak sisteme kayıt için gereken tek şey yüzünüzün bir fotoğrafının çekilmesi ve sisteme tanıtılması.

        KARTI VEYA ŞİFREYİ UNUTMAYA SON

        Kredi kartı şirketinin Perşembe günü tanıttığı teknolojinin kişinin kimliğini kanıtlamak için kullanılan mevcut şifre sisteminden daha güvenli olduğu belirtildi. Ve elbette alışverişe gidildiğinde insanın yüzünü evde unutması da imkansız.

        MasterCard tarafından Google, Apple ve Samsung işbirliği ile oluşturulan ID check isimli biyometrik sistem, kişinin yüzünü sıfır ve birlerden oluşan bir dizine dönüştürecek. Dijital ortama aktarılan görüntü daha önce MasterCard'ın sunucularına kaydedilen görüntü ile karşılaştırılacak.

        New York Post'ta yer alan habere göre kullanıcılar sistemi akıllı telefonlarına indirecekleri bir uygulama ile kullanabilecek. Uygulamaya parmak izi veya göz kırpması ile aktive edilecek yüz biyometrisi ile giriş yapılabilecek.

        "YÜZÜNÜZ TAMAMEN GÜVENDE"

        MasterCard sunucularında bulunan fotoğraflarının sistemde dolaşmasından endişe eden müşterilerin müsterih olması gerektiğini dile getirdi. MasterCard’ın kurumsal güvenlik şefi Ajay Bhalla, CNN Money’ye yaptığı açıklamada şirketin sunucularında yer alan verilerinden müşterinin yüzünün dijital olarak yeniden oluşturulmasının mümkün olmadığını kaydetti.

        Bhalla, ID check adlı sistemin şifre sistemine kesin bir alternatif olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

        MasterCard, yakında 500 kart sahibi ile testlere başlayacağını açıkladı. Şirket uygulamanın gelecek yıl dünya çapında kullanıma girmesini planlıyor.

        Yüz tanıma sistemi ile alışveriş hem bilgisayar başında hem de fiziksel mağazalarda yapılabilecek.

        İKİ BÜYÜK BANKA İLE ANLAŞACAK

        Şirket ayrıca iki büyük banka ile sistemin kullanımı konusunda anlaşma yapmaya yakın olduğunu bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ