Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple iPod ailesini yeniledi - Teknoloji Haberleri

        iPhone, Mac ve iPad’in yeni serileriyle uğraşan Apple, bu kez müzik dinlemek için yaratılan iPod ailesini tamamen yeniledi. Yeni iPod ailesinde en çok dikkat çeken nokta farklı renk seçenekleri oldu. Pembe, koyu mavi ve iPhone modellerinde kullanılan altın rengi iPod ailesinin yeni renk seçenekleri arasında yer aldı.

        Bildiğiniz üzere iPod ailesi, iPod Nano, iPod Shuffle ve iPod Touch olmak üzere 3 farklı modelle kullanıcılara sunuluyor. Paylaşılan bilgilere göre en küçük iPod modeli olan iPod Shuffle ve küçük ve ekranlı olan iPod Nano’da hiçbir yenilik yapılmadı. Bu cihazdaki tek yenilik biraz öncede paylaştığımız gibi yeni renk seçeneklerinin eklemesi. Pembe, koyu mavi ve altın renkleri iPod Shuffle ve iPod Nano’nun renk seçenekleri arasında yer aldı.

        iPod Shuffle, iPhone’a yaklaştı

        Teknoyo'nun haberine göre, en büyük değişiklik ise iPod Touch modelinde yapılacak. Daha önce 5 megapiksellik kameraya sahip olan iPod Touch artık 8 megapiksellik kamera ile kullanıcılara sunulacak. iPod Touch’ın işlemcisi ise daha yüksek hız için yeni 64 bit olacak ve daha iyi grafikler sunacak. Böylece iPod Touch önümüzdeki eylül ayında kullanıcılarla buluşacak iOS 9 ile uyum sağlamış oldu. Yeni iPod Touch’ta ‘M’ olarak bilinen ve kullanıcıların fiziksel aktivitelerini takip eden sensör işlemcisi de yer alıyor.

        Buna ek olarak Apple’ın yeni müzik servisi Apple Music’te iPod Touch’ta yüklü olarak gelecek.iPod Touch, bu kez ilk defa 128 GB’lık hafıza kapasitesi seçeneği ile gelecek. Bu modelin Türkiye’deki başlangıç fiyatı 1399 TL olarak açıklandı. 16 GB’lık iPod Touch modelinin Türkiye’deki satış fiyatı ise 699 TL.

        Apple, iPod ailesini yaklaşık 3 yıldan beri yenilemiyordu. En son iPod Touch modeli 2012 yılında kullanıcılara sunulmuştu. Ancak Apple’ın müzik işine giderek ısınması şirketi yeni iPod Touch modellerini kullanıcılara sunmasını sağlamışa benziyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ