Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple’ın tableti iPad’te kan kaybı - Teknoloji Haberleri

        Apple‘ın dün açıkladığı, bu yılın Nisan-Haziran dönemini kapsayan 2015 mali yılının 3. çeyrek finansal sonuçları, iPad‘teki çöküşü de ortaya koydu. Açıklanan verilere göre Apple’ın 2015 yılının ilk 9 ayı sonucunda toplam gelirleri 182 milyar doları, net karı da 42 milyar doları aşmış oldu.Teknoyo’nun haberine göre, Apple’ın günlük cirosu 675 milyon dolar, günlük kârı ise 156 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

        Ancak yıllık bazda iPhone gelirleri yüzde 59 artışla 31.3 milyar dolara çıkaran Apple’ın tableti iPad’teki kan kaybı ise geçen çeyrek de devam etti.Sözkonusu dönemde iPad satışları yüzde 18 gerileyen Apple’ın tablet işinden elde ettiği gelir ise yüzde 23 düşerek, 4.5 milyar dolara indi. Geçen çeyrekte toplam 10.9 milyon iPad satan Apple’ın bu rakamı, son 16 çeyreğin en düşük değeri oldu. iPad satışlarındaki sert düşüş, Apple’ın tablet işinden elde ettiği gelirlere de olumsuz yansıdı.

        iPAD’İN GELİRDEKİ KATKISI YÜZDE 26’DAN YÜZDE 9’A İNDİ

        3 yıl önce toplam gelirlerinin dörtte birini sadece iPad ile elde eden Apple’ın bu yılın Nisan-Haziran döneminde tablet işinden kazandığı 4.5 milyar dolar, toplam gelirlerinin sadece yüzde 9‘unu oluşturdu.İlk versiyonu 2010 yılının Nisan ayında çıkan iPad, 2011 yılının 3. çeyreğinde ulaştığı 9.2 milyonluk satışın ardından 2014 yılının 1. çeyreğinde 26 milyonluk adetle rekor kırmıştı.

        Şirket, 2012 yılının 3. çeyreğinde elde ettiği toplam 35 milyar dolarlık gelirin, yüzde 26’sını iPad satışlarından kazanmıştı.ABD’li teknoloji devinin tableti iPad’in gözden düşmesinde, rakiplerinin çıkardığı modellerin yanı sıra, tüketicilerin geniş ekranlı akıllı telefonlara yönelmesiyle tablet ihtiyacının azalması etkili oldu. Son dönemde iPad Air 2 ve iPad Mini 3 gibi yeni modeller çıkarmasına karşın, Apple’ın geniş ekrana geçtiği iPhone 6 Plus da bu düşüşte belirleyici oldu.Apple’ın son 19 çeyrekteki finansal sonuçlarından derlediğimiz iPad’in ayrıntılı performansını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ