Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Avrupa'dan, Telekomünikasyon devi Nokia'ya Alcatel'i satın alma izni çıktı - Teknoloji Haberleri

        Avrupa Birliği Komisyonu, Nokia'nın Alcatel-Lucent firmasını satın almasını onayladı.

        Avrupa Birliği Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, iki küresel telekomünikasyon firması Nokia ile Alcatel-Lucent'in birleşmesinin rekabetle ilgili bir sıkıntı ortaya koymayacağı, firmaların yakın rakip olmadığı ve sektörde küresel anlamda güçlü rekabetin devam edeceği bildirildi.

        Açıklamada, Nokia ve Alcatel-Lucent'in birleşmesiyle piyasaya yeni veya küçük firmaların girmesine engel olacak bir durum ortaya çıkmayacağına belirtilerek, Nokia'nın Avrupa pazarında, Alcatel-Lucent'in ise Amerika pazarında faaliyetlerinin aktif olduğu kaydedildi.

        Finlandiyalı Nokia, Fransız Alcatel-Lucent'i 16,6 milyar dolar karşılığında satın almayı teklif etmişti. Birleşme ile Nokia'nın dünyanın en büyük mobil teknoloji üreticilerinden biri olması bekleniyor.

        AB Komisyonu'nun, şirket birleşme ve satın almalarını piyasada etkin rekabete engel olacak durumlarda engelleme yetkisi bulunuyor.

        MICROSOFT NOKIA'YI SATIN ALMIŞTI

        Teknoloji devi Microsoft, Eylül 2013'deNokia’nın operasyon ve üretim birimlerini satın alarak kendi bünyesine katmıştı. O dönemde teknoloji çevrelerinde Microsoft CEO'su olan Bill Gates'in yakın arkadaşı Steve Ballmer'ın Nokia satın almasına karşı çıktğı için görevinden ayrıldığı konuşulmuştu.

        BALLMER: HATAYDI

        Ballmer, kısa bir süre önce Amerikalı ünlü televizyoncu Charlie Rose'un programında Microsoft ile ilgili sorular yanıtlarken "Nokia yanlış karardı" diyerek bu dedikoduları doğrulamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ