Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple'ın eski CEO'su John Sculley telefon üretecek - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Apple'ın Eski CEO'su gelişmekte olan ülkeler için bir akıllı telefon üretiyor.

        Orta Doğu, Afrika ve Asya'daki bir milyar kişinin önümüzdeki birkaç yıl içinde akıllı telefon kullanmaya başlaması bekleniyor. Dünya çapında akıllı telefon satışları, gelişmekte olan piyasalar satışlarındaki yüzde 40 artışın da etkisiyle yılın ilk çeyreğinde 336 milyon adet oldu. Bazı analistler akıllı telefon pazarının önümüzdeki yıl 2 milyarı aşmasını bekliyor. Bunun gerçekleşmesi için de tüketicilerin isteklerine uygun ve hepsinden önemlisi satın almaya güçlerinin yetebileceği telefonlar üretilmesi gerektiği belirtiliyor.

        Obi Worldphone SJ1.5 ve lüks modeli SF1'in bu ihtiyaca cevap vereceği düşünülüyor.

        Düşük fiyatlı Android tabanlı akıllı telefon markası Obi Worldphone'un arkasındaki isim Apple'ın eski CEO'su John Sculley. Sculley, gelişmekte olan dünyaya yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı telefon üretmek için geçtiğimiz yıl bir proje başlattı.

        John Sculley, akıllı telefon pazarının lüks markalar tarafından domine edildiğini, bu markaların gelişmekte olan ülkelerde 400 ile bin dolar arasında telefon satabildiğini belirtti. Apple eski üst yöneticisi Scully, pazarın alt ucunda ise 40 dolara akıllı telefon satın alınabildiğin ancak cihazın ancak birkaç ay çalıştığını söyledi.

        Sculley, bu iki uç arasında yer alacak yüksek kaliteli bir cihaz yapmak istediğini açıkladı. Afrika ve Güneydoğu Asya gibi yerlerde insanların henüz ilk bilgisayarlarını ve ilk akıllı telefonlarını kullanmadığını, bu insanların sosyal medya ve içerik merakının cüzdanlarını aşabileceğini söyledi.

        Gartner Research'e göre yerel markaların ve Çinli üreticilerin akıllı telefon satışlarında yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 73 büyüme görüldü. Diğer markalar ise orta sınıf akıllı telefon tasarımları ile pazarda var olmaya çalışıyor. Örneğin Motorola, büyük ve ucuz modeli Moto G ile bunu başardı ve Brezilya'da en çok satan akıllı telefon haline geldi.

        Uzmanlara göre gerçekten başarılı olması isteniyorsa, diğer özelliklerinin yanında bir akıllı telefonun sağlam bir tasarıma sahip olması gerekiyor. Bu gerçeği iyi bilen eski CEO, Ammunition isimli San Franciscolu bir tasarım şirketi ile çalışmış ve ortaya lüks telefon görünümlü ve fiyatı uygun telefonlar çıkmış. Lüks model olan SF1 için 199 dolar, SJ1.5 ise 129 dolar fiyatı belirlenmiş. Telefonlar diğer özelliklerinin ve özgün tasarımının yanında 13-megapiksel kameraya ve Dolby ses sistemine sahip.

        Eğer Obi başarılı olursa, akıllı telefonda Silikon Vadisi emperyalizmi devam edeceğe benziyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ