Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Vestel ‘4.5G’nin altyapısı için çok iddialıyız - Teknoloji Haberleri

        Gazete Haberturk

        Vestel, 26 Ağustos’ta ihalesi yapılan 4.5G teknolojisinin altyapısındaki elektronik cihazların üretimine talip. Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük elektronik fuarı IFA’da konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 4.5G’deki yüzde 30’luk yerli temin şartına yönelik açıklamaları ile dikkat çekti. Erdoğan, altyapıya yönelik ürün seçiminin operatörlere ait olduğunu vurgulayarak, ‘Ancak her türlü talebe cevap verecek yeteneğe sahibiz. 4.5G’nin altyapısı için çok iddialıyız” dedi. Vestel, 25 yıldır katıldığı IFA’da, bu yıl 680 farklı ürününü sergiledi.

        ELEKTRİKLİ ARAÇLARI ŞARJ ÜNİTESİ YAPTI

        Nesnelerin internetini hayata geçiren Vestel, standında Akıllı Şehir (Smart City) teknolojilerini ön plana çıkaran şirket teknoloji dünyasında öne çıkan elektrikli araçları şarj ünitesini de tanıttı. Hazırladıkları sistemi dünya çapında çok sayıda şirketin incelediğini belirten Erdoğan, “Sipariş alırsak 1-2 ayda teslim ederiz” dedi. Erdoğan, sistemin bir ay içerisinde Zorlu Center’a kurulacağını ve 10 şarj istasyonu hazırlanacağını söyledi.

        ‘Kurda eskiden sadece Türkiye’de yaşanan artık dünyada görülüyor’

        Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, kurdaki oynaklığın operasyonlarını olumsuz etkilediğini belirterek, “Ürünlerimizin yüzde 80’i ihraç ediliyor. Ama oynaklık sadece Dolar/TL veya Euro/TL değil. Euro/ dolar paritesi de çok oynak. Çok özel bir dönemden geçiyoruz. Eskiden kur konusunda sadece Türkiye’de yaşananlar artık dünyanın tamamında görülüyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ