Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Yüzünüzü güldürecek bir adventure :ARMİKROG - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / GAZETE HABERTURK

        Farklı karakterleri, esprili diyalogları ve zorlu bulmacaları ile yepyeni birpoint & clickadventure oyunu: Armikrog. Kahramanlarımız Tommynaut ve onun kör köpeği BeakBeak kapana kısıldıkları zindandan kaçmaya çalışmaktadır. Karakterlerin arasında geçiş yapabildiğimiz diğer oyunlarda (mesela Brothers A Tale of Two Sons’da) olduğu gibi, Armikrog’da da karşımıza çıkan engelleri aklımızı kullanarak aşmaya çalışıyoruz.

        NEREDEN GELDİ NEREYE GİDİYOR?

        Yatırım teşvik platformu Kickstarter’da, 975 bin dolar toplayarak yola çıkan yapımcılar, önümüzdeki sene birçok ödülü (özgün görsel tarzdan tutun da en iyi adventure oyununa kadar) kucaklayacak gibi duruyor. 30 Eylül tarihinde piyasaya çıkan Armikrog, Microsoft Windows, OS X, Linux, Playstation 4 ve Wii U dahil her platformda oynanabiliyor!

        KİLDEN YAPILMA ÖZGÜN KARAKTERLER

        Armikrog’daki karakterler ve arka planlar tamamen kilden yapılma! Karakterler için önce metalden bir iskelet tasarlanmış. Bu iskeletin üzerine kilden bir vücut yapan tasarımcılar, en sonunda kili boyayarak Tommynaut ve Beak-Beak’i yaratmış. Tabii bu karakterleri hayata geçirebilecek tek bir teknik var: Stop-motion animasyon! Yapımcılar bu zahmetli işin altından alınlarının akıyla çıkmışlar doğrusu. Harcanan emeğin sonucunu en ufak detayda bile görebiliyoruz. Oyunun en güzel kısmı karakterimizin başına uçuk kaçık şeylerin geliyor olması da değil. Sadece bir yere doğru yönelmesi veya bir objeyi cebine atması bile göze hoş geliyor! Eğlenceli karakterlerimizle başka neler mi yapabiliyoruz?

        HEROES OF MİGHT & MAGİC VII NE YAZIK Kİ HAYAL KIRIKLIĞI

        Serinin ilk oyunu 1995’te çıkan böyle muazzam bir yapım, 29 Eylül’de çıkardığı son oyunuyla oyunculardan olumsuz eleştiriler alıyor! Bu sene daha önce piyasaya çıkan birçok oyundaki (Mortal Kombat X, Batman Arkham Knight) problem yine karşımızda. Arsız yapımcılar daha fazla para harcamak istemediği için bug’ları temizlenmemiş bir oyunu piyasaya sürmüş. Bunun bir diğer sebebi de daha önce tutmuş bir yapımın, geniş kemik kitlesinden nasıl olsa büyük bir kazanç elde ederim mantığı! Ekran donması, oyunun kilitlenmesi gibi göz ardı edilemeyecek büyük bug’lardan söz ediyorum. Ağır eleştirilerden sonra patch’lerle düzeltmeye çalışsalar da iş işten geçmiş oluyor. Umarız yakın zamanda çıkacak diğer büyük yapımlarda böyle sorunlarla karşılaşmayız!

        GTA V’DE KOCA AYAK SÜRPRİZİ

        Grand Theft Auto serilerinde efsane olan sürekli bir yerlerde bahsi geçen koca ayak, en sonunda karşımıza çıktı. Grand Theft Auto V’in içinde yer alan, Peyote bitkisi ile bir hayvana dönüşme etkisine güncelleme ile bir ekleme getirilmiş. Tüm bitkileri topladıktan sonra çıkan bitkiyi yediğimiz takdirde koca ayağa dönüşebiliyoruz.

        MASS EFFECT TEMALI 4 BOYUTLU PARK AÇILIYOR

        Electronic Arts, 4 boyutlu holografik öğeler barındıran, içerisinde bilimkurgu temalı serilerin yer alacağı bir park üzerine çalışmalara başladı. Parkın 2016 içerisinde hazır olması bekleniyor. Park Santa Clara, California’da bulunan Great America içerisinde yer alacak. Mass Effect teması ile faaliyete geçecek park için EA’nın başkanı O’Brien şunları söyledi: “Mass Effect için son teknolojide bir eğlence parkı hazırlanmasından dolayı oldukça mutluyuz.”

        ROLLERCOASTER TYCOON WORLD'UN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

        Bize Tycoon serilerini sevdiren oyunlardan biri olan Roller Coaster Tycoon için bir yenileme geliyor. Nvizzio Creations’ın geliştirdiği ve Atari’nin dağıtımcılığını yapacağı oyun, PC platformunda karşımıza çıkıyor. Oyunun normal versiyonu 10 Aralık tarihinden itibaren 49.99 dolardan, Deluxe versiyonu ise 59.99 dolardan satışa çıkacak. Oyunun deluxe versiyonunda iki yeni harita, klasik Panda maskotu, dijital art book ve yeni araziler bulunacak.

        PEWDİEPİE'IN OYUNU ÇIKTI

        İsveçli YouTube fenomeni PewDiePie’ın oyunu mobil platformlarda. Kendi hayatında olup biten olaylara yer veren oyun, çıkar çıkmaz listelerde üst sıralarda yer aldı. Arcade bir oyun havasında olan “PewDiePie: Legend of the Brofist”, hem iOS hem de Android için piyasada bulunabilir halde.

        EDUCATEDEAR'IN OYUN DÜNYASINDA

        Uzun süredir internet ortamında komik videoları ile tanıdığımız educatedear ekibi oyun dünyasının kapısını kendi üslubuyla araladı. Bugüne kadar olabildiğine muzır bir içerikle karşımızda olan ekip ilerleyen günlerde “enchantedear” isimli Facebook ve Youtube kanalları üzerinden oyunları kendi yorumlarıyla bizlere sunacaklar.

        INDİE-SEVERLERE HUMBLE İNDİE BUNDLE 15

        Oyunculara her indirim paketiyle muhteşem içerikler sunan Humble Bundle, bu sefer indie oyunlarla arası iyi olanlara hitap ediyor. Sir, You Are Being Hunted, Q.U.B.E. Director’s Cut, Goodbye Deponia, Planetary Annihilation: TITANS, HIB Beast, Skullgirls, Xenonauts ve daha fazlası için humblebundle.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

        HAFTANIN İPUCU

        DayZ’DE NASIL PUSU KURULUR?

        Geçen hafta Rust oyununda savunma taktiği vermiştik. Bu hafta ise DayZ’nin hücumuna göz gezdirelim. Survival oyunlarının olmazsa olmazı etraftan topladığımız ganimetlerdir tabii ki! Ganimetleri elde etmek için ya çevreyi (evleri, çadırları vs.) yağmalarız ya da diğer oyuncuları öldürüp üzerlerinden toplarız. Peki diğer oyuncuları nasıl kekliğe dönüştürürüz?

        CESET TUZAĞI

        Bu tuzağı hazırlamak için çok tenha olmayan bir bölgede biriyle çatışmaya girip kazanmanız yeterli. Sonrasında silahınızın menzilinde olan bir bölgeden cesedi gözlemelisiniz. Çatışma seslerini duyan başka bir oyuncu olay yerine gelecektir. Yerdeki cesedi gördüğünde yağmalamak isteyip menzilinize girdiğinde gafil avlanacaktır! Sonrasında başka bir oyuncu daha gelebilir tetikte bekleyin!

        ÇADIR TUZAĞI

        Ceset tuzağına benzer bir taktikle hareket etmelisiniz. Bir çadır yapıp kaynaklarınızı kullanmanız gerekiyor. Fakat ötekinin aksine çadırı (tuzağı) nereye kuracağınızı siz seçebiliyorsunuz. Çadırı açık bir arazinin ortasına kurmamaya dikkat edin. Bariz tuzak olduğu anlaşılmayacak bir yer seçin. Çadırı yağmalamaya gelecek yabancılar ava giderken avlanacaklar!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ