Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Instagram'da çıplaklığı Apple bitirmiş - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Çıplaklık konusundaki politikası uzun zamandır tartışma konusu olan Instagram'ın en yetkili ağzından itiraf geldi.

        Instagram'ın, Mart ayında, bir sanatçı tarafından yayımlanan bir menstrüasyon fotoğrafını silmesi tartışmaları iyice alevlendirmiş, şirket, Nisan ayında emzirme ve post-mastektomi fotoğraflarının yayınlanabileceğini söyleyerek politikalarını revize etmişti.

        Instagram'ın çıplaklık ve cinsel içeriğe karşı tutumunun arkasındaki neden belli oldu: Apple.

        Business Insider'da yer alan habere göre Instagram İcra Kurulu Başkanı (CEO) Kevin Systrom geçen hafta Londra'da katıldığı bir etkinlikte Apple'ın politikalarının Instagram'ın politikalarını nasıl şekillendirdiğini anlattı.

        Apple'ın App Store uygulamalarının içeriğe dair çok sıkı kuralları bulunuyor. Bu çizgilerin dışına çıkan uygulama geliştiricileri, en büyük mobil içerik sunucularından biri olan Apple'ın ciddi önlemleriyle karşı karşıya kalabiliyor.

        HER 10 AYDA 100 MİLYON YENİ KULLANICI

        Kevin Systrom, eğer üstsüz fotoğrafların yayınlanmasına izin verilirse Instagram'ın, iTunes App Store'da +17 ile derece ile listelemek zorunda kalacağını söyledi. Böyle bir durumda kullanıcı sayısı her 10 ayda bir 100 milyon civarında artan uygulamaya potansiyel erişim büyük ölçüde azalacak.

        Systrom, Instagram'ın sanatsal özgürlüğe adanmış olduğunu ancak çıplaklık türlerinin çoğu yasaklayan bazı ölçülerin de zorunlu olduğunu söyledi.

        İŞTE O KURALLAR:

        Instagram'ın topluluk kurallarından yapılan derlemede çıplaklık ve cinsel içeriğe ilşkin engellere dair şöyle bir açıklama yapılıyor:

        Biz insanların sanat veya yaratıcılıklarını aktarmak amacıyla bazen çıplak görüntüler paylaşmak isteyebileceklerini biliyoruz ancak çeşitli nedenlerle Instagram'da çıplaklığa izin vermiyoruz. Pornografik imaj içeren her türlü fotoğraf, video ve dijital olarak oluşturulan içerikler bu engellemeye dahildir. Ancak mastektomi sonrası yara fotoğrafları ve kadınların emzirme fotoğrafları ile resim ve heykel fotoğraflarındaki çıplaklık da söz konusu engellemelere dahil değildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ