Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Beğenilen oyunların en yeni haberleri - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAŞ - Asım ÖNER / HT CUMARTESİ

        Assassin’s Creed... İlk oyunu 2007’nin sonlarına doğru piyasaya çıkan ve Üçüncü Haçlı Seferi döneminde, Haşhaşiler adıyla bilinen, Hasan Sabbah önderliğindeki tarihsel örgüt ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulanmış bir hikâye ile hayatımıza giriş yaptı. Ve her yıl bizleri farklı senaryoların içerisine sürükledi.

        HİKÂYESİ

        ■ Bu sefer, Altaïr Ibn-La’Ahad ile başlayan heyecanda 1868’lerin İngiltere’sinde yeni maceraların peşindeyiz. Ana kahramanlarımız Jacob ve Evie Frye kardeşler. Londra’nın çetelerle, suçla, gaddar yönetimlerle baş başa kalmasını istemeyen iki kardeşin hikâyesi ile Assassin’s Creed Syndicate’a giriş yapıyoruz.

        ■ Londra, çok uzun süredir Templar’lar (Tapınak Şövalyeleri) tarafından yönetilmektedir. Suikastçılarımızda şehrin içerisinde bulunduğu kaosu ve yönetim biçimini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Sanayi Devrimi’nden sonra Londra’yı kaostan kurtarmak için önemli insanları ele geçiriyor, kimsesiz çocukları kurtarıyor ve tabii ki Tapınak Şövalyeleri’ni de etkisiz bırakmaya çalışıyoruz.

        ■ Viktorya Londra’sında bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışırken çalışan sınıf ile zenginler arasındaki farkı gözlerimizle bir kez daha görüyoruz. Vicdan yapmamak elde değil. İşçi sınıfını kölelikten, esir hayatından kurtarmak, hatta Londra’yı kurtarmak bizim elimizde.

        KARAKTERLER

        ■ Assassin’s Creed her yıl hayatımıza renk katan bir seri oldu. Geçen yıl piyasaya çıkan Unity ile kıyaslandığında Syndicate, çok daha derli toplu, üzerinde çalışılmış ve daha hızlı dövüş mekaniklerine sahip bir oyun.

        ■ Gelelim ana karakterlerimize. Jacob’ın kas gücü Evie’ye oranla daha fazla olduğu için yakın dövüşlerde iyi dayak atabiliyor. Sağ elinde bir adet muşta var. Sol elinde ise Hidden Blade yer alıyor. Jacob’ın diğer silahlarından biri de zehirli dartları. Düşmanları uzak mesafeden tek bir hamleyle zehirleyerek öldürebiliyor. Jacob’a oranla daha sessiz ve sakin olan Evie, tam bir gölge savaşçı. Hızlı komboları ve gizliliğe önem veren oynanış mekanikleri ile Evie sizin de favoriniz olacak.

        OYNANIŞ

        ■ Oynanışın harita üzerindeki bize yeni kazancı iyice genişlemiş olması. Unity’nin ihtişamlı binaları arasında giriş noktalarını bulmak için dolanıp “Delirmeye son” dercesine artık oyun bize ipucu veriyor.

        ■ Oyunun haritası AC Unity’nin haritasından daha büyük. Yapımcı firma, Londra’yı oyuna uyarlamak için AC Unity’deki gibi birçok mekânı fotoğraflamış. Ayrıca Syndicate’teki binalar, Unity’ye oranla daha büyük ve gösterişli.

        ■ Bir görevi yaparken, birden fazla “entry point” yani giriş noktası keşfedebiliyoruz. Böylece binalara farklı yerlerden girerek ister kavga gürültü çıkarabilir, isterseniz de işinizi sessizce halledebilirsiniz.

        ■ Görevlerde suikastçı özelliklerinizi ne kadar çok kullanır ve o hedefleri ne kadar başarılı gerçekleştirirseniz, alacağımız deneyim puanı da bir o kadar fazla oluyor. Düşmanı gizlice öldürmek, grup liderine görünmeden bir şeyleri çalmak, silah ya da bıçakla komboyu sonlandırmak, düşmanları köşeden sessizce öldürmek gibi çeşitli görevler, karakterimize ek yetenekler kazandırıyor.

        ■ Assassin’s Creed Syndicate, dönemin önemli isimlerini de yakından tanımamızı sağlıyor. Mucit Alexander Graham Bell ile sık sık iletişime geçebiliyoruz. Onun yanında Charles Dickens, Charles Darwin, Florence Nightingale, Duleep Singh ve Kraliçe Victoria’yı da oyunda görmek mümkün. Uzun bir İngiltere macerasına çıkmak ve alternatif bir tarih heyecanı yaşamak isteyenler için bu oyun sizleri bekliyor.

        PLAYSTATION VR ÖN SİPARİŞTE

        Project Morpheus olarak ortaya çıkan Sony’nin sanal gerçeklik kaskı PlayStation VR için ön siparişler açıldı. PlayStation VR, kullanıcıya 1080 x 1920 piksel çözünürlük sunuyor. Ayrıca 120 Hz tazeleme hızına sahip olan cihaz aynı zamanda OLED görüntüleme teknolojisini kullanıyor. PlayStation VR‘ın önümüzdeki sene içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor. PlayStation VR’ın ön sipariş fiyatı, 499 Euro.

        PARİS GAMES WEEK'TEN 2 DUYURU

        ■ Gran Turismo Sport

        Paris Games Week’te Gran Turismo serisinin yeni oyunu Gran Turismo Sport duyuruldu. Önümüzdeki senenin ilkbahar aylarında betası açılacak olan Gran Turismo Sport’un PlayStation VR desteği ile birlikte gelmesi bekleniyor.

        ■ Tekken 7

        Etkinlikte PlayStation 4 platformu için Tekken 7 de duyuruldu. Önümüzdeki sene piyasaya çıkması beklenen Tekken 7’nin PlayStation VR desteği ile birlikte gelmesi bekleniyor.

        TEK SOLUKTA BİTİRECEĞİNİZ BİR KORKU: THE PARK

        Karanlık ve tekinsiz bir eğlence parkında, oğlunu kaybetmiş bir annenin korku dolu yolculuğuna hazır mısınız? “The Park”, oğlu Callum’un peşinden giden Lorraine adlı bir annenin gözünden oynadığımız sıradışı bir macera. Psikolojik korku türü severlerin kaçırmaması gereken “The Park”, aksiyon ve çatışmadan uzak bir oynanış sunuyor. Hikâye anlatımına odaklanmış bu oyunda keşfetmeniz gereken birçok sır bulacaksınız.

        BİR EBEVEYNİN EN BÜYÜK KABUSU

        Lorraine’in kafasından geçenleri tahmin edebilir misiniz? Oyunda ilerleme kaydettikçe Lorraine’in iç sesinin söyleyecekleri tüylerinizi diken diken edebilir! Hem onun hikâyesine hem de bu esrarengiz parkın geçmişine dair öğrenecekleriniz, gerilimi daha da tırmandıracak!

        KORKU UNSURU OLARAK EĞLENCE PARKI?

        Akıl hastanesi, perili köşk ve tekinsiz sokaklardan sonra artık klasikleşmiş korku unsuru olarak geriye kalan eğlence parkı da oyun dünyasına “The Park” ile giriş yaptı. Oyunda dönme dolap, çarpışan arabalar ve rollercoaster gibi birçok oyuncağa binebiliyoruz. Bu sefer bindiğimiz oyuncakların çok daha korkutucu olduğunu hatırlatmama gerek yok!

        OĞLUMUZU BULUP KAÇABİLECEK MİYİZ?

        Parkta ilerlerken Callum’a seslenebiliyoruz, etrafımızdakilerle etkileşime geçerek ipuçları toplayabiliyoruz. Bütün bunları yapmamız yeterli olacak mı? Oğlunuzu kurtarabilecek misiniz? “The Park”, bu sorulara cevap aradığınız, tadı damağınızda kalacak bir şaheser!

        ARTIK MAC'TE DE 'ALIEN: ISOLATION' OYNAYABİLECEĞİZ!

        Unutulmaz bilimkurgu filmi “Alien”, bilindiği üzere geçen sene müthiş bir korku/macera oyunuyla yeniden karşımıza çıkmıştı. BAFTA başta olmak üzere birçok ödül toplayan yapım, şimdiye kadar sadece Windows işletim sistemi üzerinden oynanabiliyordu. Sıkı çalışan yapım şirketleri Creative Assembly ve Feral Interactive tam bir sene aradan sonra diğer platformlara da uyarlandı. “Alien: Isolation” gibi ses getiren bir yapımı, artık Linux ve MAC işletim sistemi kullanıcıları da deneyimleyebilecek. Umarız diğer büyük yapımlar da bu yolu izler ve MAC kullanıcılarını bu zevkten mahrum bırakmaz!

        ‘MINECRAFT: STORY MODE'UN İKİNCİ BÖLÜMÜ ÇIKTI'

        Sevilen oyun Minecraft, bilindiği üzere yakın zamanda yepyeni bir yola girdi ve tek-oyunculu ve hikâye odaklı ilk oyununu çıkardı. Telltale Games ortaklığında çıkan “Minecraft: Story Mode”, ikinci bölümü “Assembly Required” ile oyun dünyasında konuşulmaya devam ediyor. Sevenlerinin kaçırmaması gereken, orijinal oyuna bol göndermeli bu eğlenceli maceraya atılmayı kim istemez!

        HAFTANIN İPUCU

        ‘WARHAMMER: END TIMES-VERMINTIDE'DE NASIL İYİ TAKIM OLUNUR?

        Arkadaşlarınızla beraber, takım halinde oynayabildiğiniz bu aksiyon dolu macera oyunu, bilmeyenlere oldukça zor geliyor. O halde iyi bir takım oyuncusu

        olmanın 5 altın kuralı neymiş bir bakalım!

        1- Takımınızdan fazla uzaklaşmayın, birlikte ilerleyin.

        2- Her zaman arkanızı kollayacak biri olsun, eğer tehlike arkadan gelirse yardım edin.

        3- Takımınızla iletişim halinde kalın, bir düşman grubuna saldırmadan önce takımdan onay alın.

        4- Çatışma halindeyken özel güçlü bir yaratık görürseniz mutlaka takım arkadaşlarınıza bildirin.

        5- Devriye gezen düşman birliklerine saldırmak takımınızın sonu olabilir. İyi hazırlık yapmadan saldırmayın!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ