Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil GSM şirketlerinden Karasu açıklaması - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Sakarya'nınKarasu ilçesinde cep telefonlarıyla iletişim sağlanmıyor.

        Karasu Belediyesi'nin baz istasyonlarını mühürlemesiyle ilçede iletişim tamamen koptu. Belediyenin bu uygulamasının ardından üç GSM operatörü kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

        Şirketlerin açıklamalarında itiraz ettikleri ortak konu uygulamanın mahkeme kararı olmadan hayata geçirilmesi oldu.

        VODAFONE

        Vodafone, Sakarya’ya bağlı Karasu Belediyesi’ndeki çekim noktalarının 17 Kasım itibariyle Karasu Belediyesi’nce yargı kararı olmadan mühürlenerek devre dışı bırakıldığını duyurdu.

        "İmar mevzuatı altyapısına acil ihtiyaç var"

        Çekim noktaları kurulumunu düzenleyen yasa maddesinin 2009’da iptal edildiğini hatırlatılan açıklamada; “Bu konuda imar mevzuatı altyapısına acil ihtiyaç duyulduğunu uzun süredir dile getiriyoruz. Mevcut durum Karasu Belediyesi’nce istismar edilmiş ve yargı yoluna gidilmeden fiili olarak çekim noktalarının elektrikleri kesilmiştir” dendi. Şirket, yasal süreç başlattı.

        TURKCELL

        Turkcell, elektronik haberleşme sistemlerinin Karasu Belediyesitarafından gerçekleştirilen bazı idari işlemlerden dolayı devre dışıkaldığını duyurdu. Haberleşme hürriyetinin Anayasa ile güvence altına alınmış evrensel bir hak olduğuna vurgu yapan Turkcell, abonelerinin haberleşme hizmetine kolay,ekonomik ve kesintisiz bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamaklayükümlü olduğunu hatırlattı.

        "Kamu sağlığı tehlikeye düşebilir"

        Turkcell tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Şirketimizin elektronik haberleşme altyapısı, elektronikhaberleşme mevzuatına uygun olarak kurulmakta ve Ulaştırma, Denizcilikve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumugözetimi ve denetimi altında işletilmektedir. Elektronik haberleşmesistemlerine müdahale edilmesi halinde kişiler arasındaki haberleşmeaksayacağı gibi, kamu güvenliğine dair ihtiyaçların, acil durum veafet durumlarına ilişkin eylem planlarına dair gerekliliklerin desekteye uğrayacağı ve kamu sağlığının tehlikeye düşeceği açıktır. Sakarya ili Karasu ilçesinde bulunan Şirketimize ait elektronikhaberleşme sistemleri, Karasu Belediyesi tarafından gerçekleştirilenbazı idari işlemlerden dolayı devre dışı kalmaktadır. Bu nedenleKarasu ilçesinde Şirketimiz kaynaklı olmayan iletişim kesintileriyaşanabilmektedir. Bu konuda ilgili kurumlarla görüşmelerimiz ve hukuki süreç devametmektedir. Elimizde olmayan sebeplerle yaşanabilecek olumsuzluklariçin üzüntülerimizi bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz."

        TÜRK TELEKOM

        Türk Telekom Grubu, iletişim kesintileri hakkında yaptığı açıklamada;İstanbul’un Bakırköy ilçesi ile Sakarya’nın Karasu ilçesinde yer alan mobil operatörlere ait baz istasyonları; belediye görevlilerinin müdahalesi sonucunda, enerjilerinin kesilmesi suretiyle, devre dışı bırakılmıştır. Bu durum, söz konusu bölgelerdeki müşterilerimizin iletişimini kesintiye uğratmaktadır" dedi.

        "Kesintisiz iletişim hakkı halkımıza yeniden teslim edilmeli"

        Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: "Bakırköy ve Karasu Belediyeleri’nin müdahalesi sebebiyle yaşanan iletişim kesintilerinden, tüm operatörlerin kullanıcıları etkilenmektedir. Türk Telekom Grubu olarak, belediyelerin müdahalesinin son bulması ve sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması için gerekli adımları atmış olup, ilgili merciler nezdinde idari ve yasal süreci başlatmış bulunuyoruz.

        Gönderdiğimiz kısa mesajlar ve çağrı merkezlerimiz aracılığıyla da bölgedeki müşterilerimizi, süreç ile ilgili olarak düzenli şekilde bilgilendiriyoruz. Kesintisiz iletişim hakkının, halkımıza yeniden teslim edilmesi ve bu durumun ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ