Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Hearthstone: The League of Explorers 2. seviye rehberi - Teknoloji Haberleri

        ASIM ÖNER - İLKER KARAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Geçen haftaya göre çok daha zor bir seviye bizleri bekliyor! Bilindiği üzere ‘Uldaman’ World of Warcraft’taki en zorlu zindanlardan biri. Şimdi Hearthstone’un da bir parçası haline gelen bu unutulmaz zindana Brann Bronzebeard ile beraber yolculuğa çıkıyoruz. Brann aynı zamanda ‘The League of Explorers’ın da kurucusu! Üç rakibi de yendiğinizde, toplamaya çalıştığımız ‘Staff of Origination’ın baş parçasını elde ediyoruz. Üç rakibi nasıl mı yeniyoruz?

        HEROIC MINE CART RUSH

        NEDEN BRANN BRONZEBEARD?

        Blizzard bize başka bir seçenek bırakmadığından. Ayrıca bu yolculuğu Brann’den başkası da başaramazdı!

        NASIL OYNANMALI?

        - Bu karşılaşmayı Heroic modunda kazanmanız oldukça zor. Birkaç üst üste denemekten çekinmeyin.

        - İlk turlarda elinizdeki bütün minion’ları tahtaya koyun. Yapacağınız değiş tokuşlarda alan etkili büyünüzü hesaba katmayı unutmayın!

        - Tek alan etkili büyünüz ‘Boom!’ bütün düşman minion’lara 3 hasar veriyor. Aynı turda iki kere

        kullanmanız bütün rakiplerin yok olmasına sebep olur. Bu şekilde kullanmaya dikkat edin!

        - ‘Lumbering Golem’ rakipleriniz arasında en güçlü olanı. ‘Dynamite’ ise 10 hasar verebilen elinizdeki en iyi cevap!

        - ‘Repairs’ canınızı 10 artırmasına rağmen ‘tempo’ olarak hiçbir şey ifade etmemekte. Sadece başka oynayacak kartınız yoksa bunu kullanın. Benzer şekilde ‘Barrel Forward’ kartı maçı bir tur önce kazanmanızı sağlıyor ama ilk turlarda kullanmanız halinde maçı kaybedeceğiniz kesin!

        HEROIC CHIEF SCARVASH

        NEDEN WARRIOR?

        Başlangıçtaki rakip minion’lara karşı ölmeden hayatta kalabilecek tek sınıf olduğu için!

        NASIL OYNANMALI?

        - Başlangıçta ‘Fiery War Axe’ kartınızı çekmeye çalışın. Oyuna biraz geç de olsa ortak olmak için önemli iki kartınızdan biri. Öteki ise ‘Alexstrasza’s Champion’!

        - Kalabalıklaşan düşman minion’larını yok etmede ‘Brawl’un üstüne yok! Tabii bir de elinizde dragon’unuz varsa ‘Chillmaw’!

        - ‘Ysera’ destenizdeki en güçlü kart! Onu oynadıktan sonraki tur ayakta kalırsanız, maç sizindir!

        - Şimdiye kadar bu maceradaki en zorlu bossfight! Bu yüzden kaybetmek sizi yıldırmasın, doğru kombinasyon elinizde olduğunda kazanabilirsiniz!

        HEROIC ARCHAEDAS

        NEDEN DRUID?

        ‘Savage Roar’ gibi bir karta sahip olmadan bu maçı kazanmanız mümkün değil de ondan!

        NASIL OYNANMALI?

        - ‘Raid Leader’, ‘Stormwind Champion’, ‘Shattered Sun Cleric’ gibi kartlarınızla tahtadaki minion’larınızı güçlendirin. Archaedas’ın size verdiği ‘Earthen Statue’lardan bu şekilde yararlanmak kazanmanız için gereken en önemli şart!

        - Archaedas’ın en ölümcül büyüsü ‘Shattering Spree’. Bu büyü ile oluşturduğu ‘Statue’ları yok edip, yok ettiği sayının üç katı kadar hasar veriyor. Bu da maksimum 52 hasar demek! Bunun önüne geçmek için ‘Statue’ biriktirmesine izin vermemelisiniz!

        - ‘Innervate’ kartı ile yakalayacağınız erken tempo maça ortak olmanızı sağlayacak. Yoksa Archaedas sonu gelmeyen güçlendirici kartlarıyla maça hâkim olacaktır.

        - Sizin tarafınızda biriken ‘Statue’lar sayesinde güçlü bir ‘Frostwolf Warlord’ yaratmanız mümkün. Zamanını iyi ayarlayın ve oyunu kazandıracak bir kart kullanmış olun!

        E-SPOR HABERLERİ

        TSM’NİN GELECEĞİ BELİRSİZ

        Duyumlar, varsayımlar ve tahminler CS:GO’nun rekabetçi dünyasının temel taşlarından biri. Bu sefer gündemde Danimarkalı TSM takımı var...

        Organizasyonun Smite takımından Sinjin “Eonic” Thorpe, Reddit üzerinden yaptığı AMA’da ( Ask me Anything - Bana her şeyi sorun) takım ve organizasyon arasında ciddi tartışmalar döndüğüne dair açıklamalar yazmış. En dikkat çeken cümlesi ise “Onlar, oynamalarını istemedikleri bir takımla anlaşma yaptılar” oldu.

        TEAM SECRET, MALEZYA SİBER OYUN FESTİVALİ'NDE

        Malezya Siber Oyun Festivali’nde özel konuk olarak Team Secret yer alacak! Team Secret’ın Negara Stadyumu’nda izleyicilerle 10 vs 10 maç yapacağı açıklandı.

        Malezya Siber Oyun Festivali, ülkedeki genç yetenekleri ortaya çıkarmaya çalışan bir organizasyon. Dota 2 turnuvasını kazanan takım hükümet tarafından kariyerlerinde ilerlemeleri ve ülkeyi daha iyi temsil edebilmeleri için maddi destek alabilecek.

        11-13 Aralık tarihlerinde Kuala Lumpur’daki Negara Stadyumu’nda düzenlenecek festival 300.000 RM (70.000$) ödüllü herkese açık turnuvalara da ev sahipliği yapacak.

        GAMERS ORIGIN SUPER BRAWL BAŞLIYOR

        Gamers Origin herkesin ödül havuzundan bir şeyler kazanma şansı olan Hearthstone turnuvasını açıkladı.

        ATLC’nin bitişiyle takım organizasyonlarında sesler kesilmişti. Arcon’un düzenlediği ATLC 250.000 dolar ödül havuzuna sahipti ve 100.000’den fazla kişi ligin finalini izlemişti. Bu sessizliği Fransız organizasyon Gamers Origin bozuyor ve Hearthstone Super Brawl adındaki turnuvayı önümüzdeki ay başlatıyor. Davet usulü yapılan profesyonel turnuvalar yerine bu sefer amatör kısmı da bulunacak. Şu an için Fade2Karma, Liquid, G2, Dignitas, Cloud 9 ve Na’Vi’nin katılacağı kesinleşmiş durumda.

        ALL-STAR'A KATILACAK SON TAKIM BU HAFTA BELİRLENİYOR

        All-Star Etkinliği ve Wild Card All-Star Turnuvası öncesinde ESL tarafından düzenlenen Intel Extreme Masters’ın San Jose ayağı izleyicilere yeni kadroları görme fırsatı verdi. Avrupa, Çin, Kore ve Kuzey Amerika’dan toplam 6 takımın katıldığı IEM San Jose etkinliğinde kadrosu neredeyse baştan aşağı değişen iki takım, Team SoloMid ve Unicorns of Love’ın performansları merakla bekleniyordu.

        Çin temsilcisi LGD’nin Dünya Şampiyonası’ndan sonra bir kere daha hayal kırıklığı yaratarak ilk turda elendiği turnuvada UoL de CLG’ye mağlup olarak macerasını erken sonlandırdı. Kadrosunda ufak değişiklikler yapan Counter Logic Gaming ve Origen turnuva boyunca güzel bir performans sergiledi ve JAG ile TSM’yi eleyerek finale yükselmeyi başardı. Avrupa ve Kuzey Amerika’nın final mücadelesinde her 3 maçı da oyunun ortasından itibaren koparmayı başaran Origen IEM, San Jose’de zafere ulaştı ve yeni orta koridor oyuncusu PowerOfEvil ile ilk şampiyonluğunu yaşadı.

        Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek Avustralya Wild Card All-Star Turnuvası’ndaşampiyonluğunu ilan eden ekibin katılımıyla 6 takımın tamamlanacağı All-StarEtkinliği için kadrolar belli oldu. Avrupa’dan LCS, Kore Ligi’nden LCK,

        Güneydoğu Asya Ligi’nden LMS, Çin Ligi’nden LPL ve Kuzey Amerika’dan LCS’den oluşan 5 ana bölgenin All-Star takımları taraftarlar tarafından verilen oylarla seçildi ve kadrolar tamamlandı. 6 günde 52 milyon oyun kullanıldığı oylama sonucu seçimler şu şekilde oluştu:

        EU LCS: Huni (Fnatic), Amazing (Origen), xPeke (Origen), Rekkles (Fnatic), kaSing (H2K)

        LCK: MaRin (SK Telecom T1), Score (KT Rolster), Faker (SK Telecom T1), PraY (Tigers), MadLife (CJ Entus)

        LPL: Koro1 (EDward Gaming), ClearLove (EDward Gaming), RooKie (invictus Gaming), Uzi (Oh My God), Pyl (LGD Gaming)

        LMS: Ziv (AHQ eSports), Karsa (Flash Wolves), Toyz (HK Esports), Bebe (Assassin Sniper), Olleh (HK Esports)

        NA LCS: Dyrus (Team SoloMid), Hai (Cloud9), Bjergsen (Team SoloMid), Doublelift (Counter Logic Gaming), Aphromoo (Counter Logic Gaming)

        All-Star Etkinliği 10-13 Aralık tarihleri arasında Los Angeles’taki NA LCS stüdyolarında düzenlenecek ve LoL TV’den canlı yayınlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ