Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ‘Life Is Feudal: Your Own’ - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        Bir süredir merakla beklenen, gerçekçi crafting ve dövüş sistemiyle eşsiz olduğunu vaat eden oyun sonunda geldi!

        Yakın zamanda MMO (devasa çok oyunculu) versiyonunun da piyasaya çıkması bekleniyor. Şu an için sadece 64 kişilik haritalarda open-world (istediğin yere gidebilirsin) sistemiyle oynanabilen oyun, bize özgürce dolaşabileceğimiz bir Ortaçağ dünyası sunuyor. Gelin ne kadar detaylı bir sistemin içine girdiğimize beraber bakalım!

        Geniş yeryüzü değiştirme sistemi:

        Toprağı istediğimiz şekilde yükseltip alçaltabiliyoruz. Tünel, maden ve hendekler oluşturabiliyoruz. Kum, maden kaynakları, kil gibi birbirinden farklı özellikteki yapılara dikkat edip kazı çalışmalarımızı buna göre ayarlamalıyız.

        Sınırsız sayıda simya kombinasyonu:

        Oyunda 40 milyonun üzerinde formül bulunmakta. Her oyuncu deneyler yapmalı, öğrenmeli ve kendine özgü formülleri bulmalı! Zamanınızı ve kaynaklarınızı harcamalı ve karakterinizi bu konuda geliştirmeniz gerekli.

        Özgün yiyecek & aşçılık mekaniği:

        Benzer diğer oyunların aksine aşçılık ikincil bir yetenek ya da hiç var olmayan bir özellik değil. Aksine lezzetli ve karmaşık tarifler bilen aşçılar, yapacakları yiyecekler sayesinde kendilerine ve arkadaşlarına değişik yetenek bonusları sağlayabilecek!

        Gerçekçi hasar sistemi:

        İnsan anatomisine göre tasarlanmış dövüş sistemi, doğru bölgeye verilen küçük bir darbenin ne kadar ölümcül olabileceğini hissettiriyor. Kendinize özgü savaş stratejinizi geliştirebilirsiniz.

        Farklı meslek ağaçları:

        Aşçı, demirci, kimyager, marangoz, çiftçi gibi kendilerine özgü yetenekler gerektiren meslekler bulunmakta. Hangi dalda uzmanlaşacağınız hayatınızı büyük oranda değiştirecek!

        Haftanın ipucu: Star Wars Battlefront’tan filme ilginç gönderme

        Önce filmlerine hayran kaldık, sonra oyunlarına! Şimdi herkes 8 Aralık’ta Star Wars Battlefront’un tam sürümünün çıkmasını bekliyor. Şu an için beta sürümü bulunan ve belli kişilere dağıtılmış olan oyunun ne kadar ayrıntılı detaylandığına dair hiç şüphe yok! Bunun en güzel örneklerinden birine oyunun başlangıcındaki tutorial (eğitim) kısmında denk gelebilirsiniz. Görselde görebileceğiniz gibi karakterimiz eğitim alırken, arka planda bir Stormtrooper kafasını merdivenlere çarpmakta! Bu sahne tabii ki Star Wars sevenlerin gözünden kaçmamış. Çünkü benzer bir sahne 1977 yılında çekilen serinin başlangıç filmi ‘Star Wars A New Hope’ta mevcut! Yapımcı EA Games, buna benzer birçok detayı ince eleyip sık dokuyarak oyunun içine yerleştirmiş. Gözünüzden kaçabilecek bu küçük detaylar, oyunun eğlencesini oldukça artırıyor. Oynarken force’u kullanmayı unutmayın!

        Steam’de indirim başladı

        25 Kasım - 1 Aralık tarihi arasında, toplamda 8795 oyunun indirime girdiği satışlar başladı. Bu dönemin adı ‘Exploration Sale’, yani genelde keşfetmeye dayalı oyunları içeren satışlarda % 95’e varan indirimler mevcut. Fallout, Sid Meier’s Civilization, Company of Heroes, Tom Clancy’s gibi serilerin de dahil olduğu bu dönemi kaçırmayın!

        Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri sahiplerini buldu

        Türkiye oyun sektörünün en prestijli ödülleri 20 Kasım tarihinde Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fındıklı kampüsünde gerçekleşen ödül töreniyle bu seneki sahiplerini buldu. Hem yatırımcıların hem de geliştiricilerin katıldığı törende, 50’den fazla oyun yarıştı ve 10 ödül verildi. Ayrıca Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği’nin organizasyonu üstlendiği etkinlikte, oyun sektörüne dair heyecan uyandıran birçok duyuru yapıldı.

        İşte satır başları:

        DOGED artık TOGED

        Ankara merkezli, eski adıyla Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği bundan sonra Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği olarak anılacak. Ekonomi Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrasında resmi olarak bu unvanı elde etmeyi başardı. Böylece devlet tarafından tanınan ilk oyun geliştirici derneği oldu.

        TOGED - PEGI anlaşması

        Bilindiği üzere PEGI (Pan European Game Information) dijital oyunlara dair yaş sınırlandırması getiren en büyük denetim kurumu. Bu sınırlandırmayı şiddet, küfür, korku, kumar ve cinsellik gibi kriterlere göre belirleyen PEGI, bundan sonra Türkiye’de geliştirilen oyunları da inceleme altına alacak. Bu da çocuklarının ne oynadığını bilmeyen aileler için daha açık ve bilgilendirici veriler sunacak. Yani artık çocuklarımız için en uygun oyunu seçebileceğiz!

        Gamescom 2016 partneri Türkiye!

        Türkiye, her sene daha da büyüyen, yeni nesil oyun festivallerinden Gamescom’a ilk defa geçen sene katılmıştı. Çalışmalara hemen başlayan TOGED, önümüzdeki sene gerçekleşecek Gamescom2016’nın da partnerliğini şimdiden ülkemize kazandırdı. Toplamda 6 oyunla katılacağımız oyun festivali, ağustos ayında gerçekleşecek.

        Ödüller ve kazananları

        ■ Kristal Piksel Özel Ödülü: Nusrat

        ■ Jüri Özel Ödülü: Transpo, Chain Of Letters, Geddy Gem Crushers

        ■ Gelecek Vaat Eden Ödülü: Emotional Bear Crying River, Alice’s Adventure

        ■ Anlatı Ödülü: Bard’s Gold

        ■ Görsel Sanat Ödülü: Pool Elite Tablet

        ■ İşitsel Sanat Ödülü: Mobu

        ■ Orijinal Müzik Ödülü: Legendary Team

        ■ Oyun Tasarımı Ödülü: Mobu

        ■ Yenilikçilik Ödülü: Rop

        ■ Yılın En İyi Oyun Ödülü: Mobu

        PlayStation 4 satışları 30.2 milyonu aştı

        Sony Computer Entertainment Inc., PlayStation 4 bilgisayar eğlence sisteminin dünya çapındaki toplam satışlarının 22 Kasım itibarıyla 30.2 milyon adedi aştığını açıkladı. PS4, PlayStation donanım tarihinin en hızlı ve en güçlü büyümesini sergilemeye devam ediyor. PS4 sistemi hâlâ dünya çapında 124 ülke ve bölgede temin edilebiliyor. Ayrıca Sony, PlayStation 2 oyunlarını PlayStation 4 platformu üzerinde çalıştırabilmek için yeni bir emülasyon teknolojisi üzerinde çalışıyor.

        Radeon Software Crimson Edition kullanıma açıldı

        AMD, kullanıcılara geliştirilmiş 12 özellik ve yüzde 20’ye varan oranlarda daha yüksek grafik performansı sunan, enerji verimliliğini neredeyse iki kat artıracak şekilde ayarlanabilen ve AMD grafik ürünleri ile tam uyumlu Radeon Crimson Software Crimson Edition’u kullanıma sundu. İşte özellikleri...

        ■ Modernleştirilmiş kullanıcı arayüzü: AMD grafik donanımlarından tam performans almak üzere geliştirilen kullanıcı dostu ve çok özellikli Radeon Settings, AMD Catalyst sürücüsünden 10 kat daha hızlı başlama ve monitörleri 3 kat daha hızlı başlatma özelliğine sahip.

        ■ 12 yenilik: Yeni veya zenginleştirilmiş özellikler kullanıcılara oyun, video ve üretkenlik uygulamalarında en iyi deneyimi sağlayacak.

        ■ Yükseltilmiş performans ve güç verimliliği: Radeon Software Crimson Edition, oyun yüklenme süresini yüzde 33’e kadar azaltırken oyun performansını yüzde 20’ye kadar artırabiliyor. Yazılım watt başına yüzde 23 performans artışı ile eski yazılımdan 1.8 kat fazla güç tasarrufu sağlayabiliyor.

        ■ Herkese açık ilk AMD LiquidVR teknoloji desteği: GCN’in Eşzamansız İşlem Motoru, sanal gerçeklik (VR) uygulamalarında saniyede geçen resim kare sayısı (FPS), yanıt verme ve gecikme süresi değerlerini ciddi oranda iyileştiriyor. Bu sayede GCN temelli donanımlarda yumuşak oyun deneyimi sağlanıyor.

        ■ Kusursuz denge: AMD Catalyst Omega yazılımına oranla yüzde 15 daha fazla sistem ayarı üzerinde 2 kat fazla test ve oyuncu topluluğundan gelen çok sayıda istek doğrultusunda geliştirilen Radeon Software Crimson Edition birçok alanda kusursuz denge sağlıyor.

        Just Cause 3 sistem gereksinimleri

        PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Just Cause 3’ün sistem gereksinimleri açıklandı.

        Minimum

        ■ İşletim sistemi: Windows Vista 64-bit

        ■ İşlemci: Intel Core i5 2300 2.8GHz, 2.93GHz ya da AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz

        ■ Bellek: 6 GB sistem belleği

        ■ Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 ya da AMD Radeon HD 7870

        ■ Ekran kartı belleği: 2 GB

        ■ DirectX: 11

        ■ Sabit Disk: 45 GB

        Önerilen

        ■ İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit

        ■ İşlemci: Intel Core i7 3770 3.4 GHz ya da AMD FX-9370 4.4 GHz

        ■ Bellek: 8 GB sistem belleği

        ■ Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 veya AMD Radeon R9 280X

        ■ Ekran kartı belleği: 3 GB

        ■ DirectX: 11

        ■ Sabit Disk: 45 GB

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ