Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Gmail'e şifresiz giriş yapılacak - Teknoloji Haberleri

        Google, kullanıcıların kendi akıllı telefonlarını kullanarak oturum açabileceği yeni bir özellik test ediyor.

        Özellik, erken erişim programı kapsamında şifresiz girişi test etmek amacıyla Google tarafından davet edilen Rohit Paul (rp1226) isimli Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. Paul daha sonra görüntüler ve Google tarafından gönderilen özetle birlikte kurulum ve oturum açma sürecini ayrıntılı olarak anlatan bir doküman yayınladı.

        Şifre yerine bir telefon kullanmak için öncelikle uyumlu bir cihazı Google hesabınızla senkronize etmeniz gerekiyor. Masaüstü bilgisayarınızla oturum açma girişiminde bulunmak için e-posta adresinizi girmenizin ardından Google, şifre girmenizi istemek yerine ekrana bir kod getirip bunu akıllı telefonunuza gönderilen kodla eşleştirmenizi istiyor.

        Kullanıcı, bu aşamadan sonra telefon ekranına gönderilen 3 farklı eşleştirme kodundan doğru olana dokunarak oturumun açılmasına izin vermiş oluyor. Google, telefonun kaybolması, çalınması veya bataryasının bitmesi durumunda ise manuel şifre girişine olanak sağlayacağını belirtiyor.

        Paul her ne kadar Nexus 6P kullanmış olsa da, Google'ın yeni oturum açma yönteminin hangi akıllı telefonlarla uyumlu olacağı şu an için bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ