Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Kıyametin tarihi salı günü açıklanacak - Teknoloji Haberleri

        Atomik Bilimciler Bülteni’nin Washington, D.C.’deki saatin yelkovanını ayarlaması bekleniyor. Bu saat dünyanın nükleer silahlara, iklim değişikliğine ve yeni teknolojilere karşı ne kadar zayıf olduğuna göre ayarlanıyor.

        Yeni tarihi Amerika saatine göre Salı günü 13.30’da açıklayacaklar.

        Amerika Dış İşleri Bakanı George Shultz, Savunma Bakanı William Perry ve Kaliforniya Valisi Jerry Brown yeni tarihin açıklanmasının ardından Stanford Üniversitesi’ndeki tartışmaya katılacak.

        Yelkovan her yıl yeniden ayarlanıyor. Ancak ayarlamalar sırasında yelkovan sabit tutulabiliyor veya ters yöne de hareket ettirilebiliyor. 2010’da bilimciler, Amerika ve Rusya arasındaki nükleer anlaşma ve küresel sıcaklığı sınırlandırma görüşmelerinden sonra yelkovana bir dakika daha eklemişlerdi.

        Bu yıl Amerika, Rusya ve Kuzey Kore’nin arasında oluşan gerginliğin saate de yansıması bekleniyor.

        Atomik Bilimciler Bülteni 1945’te Şikago Üniversitesi tarafından, ilk atomik silahları geliştiren bilim insanları tarafından kuruldu. Bu saat iki yıl sonra, kıyameti temsilen inşa edildi.

        Saati ileri-geri oynatma ya da sabit bırakma kararı bültendeki bilim insanları ve fizikçi, çevreci bilim insanlarından oluşan bir güvenlik kurulu tarafından veriliyor.

        Saatin gece yarısına en yaklaştığı tarih 1953’te 11.58’di. Bunun sebebi ise Sovyetler Birliği’nin hidrojen bombası denemesi ve Amerika Birleşik Devletlerinin buna başka bir deneme ile cevap vermesiydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ