Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Twitter'a GIF butonu geliyor - Teknoloji Haberleri

        Kullanıcıların platformda daha çok paylaşım yapmalarını sağlamak için bir süredir çeşitli yenilikleri kullanıma sunan Twitter, gözünü GIF'e dikti.

        Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, mikro blog devi, platformdaki GIF kullanımını yaygınlaştırmak için mobil uygulamasında GIF butonuna yer verecek.

        Söz konusu butonun bazı kullanıcıların uygulamalarında görünmesi de Twitter'ın bu özelliği test etmeye başladığı iddiasını güçlendiriyor.

        iOS ve Android'e ne zaman geleceği konusunda henüz resmi bir açıklamanın bulunmadığı Twitter'ın GIF butonunun, Facebook Messenger'dakine benzer bir kullanım sunduğu belirtilliyor.

        GIF NEDİR?

        Graphics Interchange Format'in kısaltması olan GIF, Grafik Değiştirme Biçimi anlamına geliyor. Kayıpsız sıkıştırma yönteminin kullanıldığı GIF, JPEG ile birlikte bilgisayar dünyasında kullanılan en yaygın resim saklama biçimlerinden biridir.

        Geçtiğimiz yıl kullanıcı profillerinde önemli bir yeniliğe gitme kararı alan Facebook, profil fotoğraflarında GIF ve kısa videoların da kullanılmasının önünü açmıştı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ