Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun dünyasında ‘update’ zamanı - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        ‘Assassin’s Creed Chronicles: India’ ile kendinizi Hindistan’da bulacaksınız. Ubisoft bu kez bizi “Assassin’s Creed Chronicles: India” ile 1841 yılına götürüyor. “AC Chronicles: India”, 2 boyutlu bir platform oyunu. Sizlere “Prince of Persia”nın 90’lardaki halini anımsatacağını düşündüğümüz bu oyunda gizlilik ön planda. Bu oyun macera ve bulmaca çözme heyecanı ile birlikte 2 boyutlu bir oyunda yaşayabileceğiniz maksimum heyecanı sunuyor.

        Oyunun teması gizlilik. Görünmezlik ve az olay çıkarmak size bol puan kazandırıyor. Düşmanın dikkatini dağıtmanız şart. Bu noktada yıllar öncesinin efsanevi strateji oyunu Commandos’u örnek verebiliriz, hatırlarsanız kahraman birimlerimizin canı 2 gıdımdı ve dikkatsiz bir biçimde attığınız her adım, yaptığınız her hamle yüzünden anında can verebiliyorlardı. Burada da benzer bir durum söz konusu. Dolayısıyla her adımınızı planlamanız ve buna uygun biçimde hareket etmeniz gerekiyor.

        Etrafınızdaki düşmanların sayısı arttıkça sizin oyun kabiliyetiniz, düşünme ve uygulama hızınızın da artması zaruri. Bu arada üst katlara çıkıp, ağaçlara tırmanabiliyor, karanlık bölgelerde saklanabiliyor olmamız büyük avantaj.

        Oyunun akışı gereği sürekli birbirini tekrar eden görev zincirinden farklı olarak bu oyunda, bazen hiç kimsenin kılına zarar vermeden tek bir objeyi çalmamız istenebiliyor. Serinin diğer oyunlarına nazaran gizliliği öne çıkaran yapım, oyuncuların oyunu dövüşmeden bitirmesine izin veriyor. Öte yandan kendinizi görsel ve işitsel olarak son derece renkli ve hareketli bir ortamda, hatta bambaşka bir diyarda bulacaksınız diyebiliriz. Mesela bugüne kadar hiç Hindistan’da bulunmadıysanız oyun sayesinde küçük bir fikir edinmeniz olası. Neticede serinin takipçilerinin kaçırmaması gereken, eğlencelik, çerez bir oyun diyebiliriz.

        XCOM 2'NİN İLK İNCELEME PUANLARI MÜTHİŞ!

        Merakla beklediğimiz XCOM 2‘nin ilk inceleme puanları geldi. Buna göre değerlendirmek gerekirse, yapımın içerik kalitesi ve sunumunun güzelliğiyle bizleri mest edeceğine şüphe yok. Tek handikap, Türkiye’deki satış fiyatının yüksekliği olabilir.

        PC Games N – 9/10

        IGN – 9.3

        PC Gamer – 94

        Shacknews – 8/10

        GameSpot – 9/10

        Polygon – 9/10

        LEGO 'STAR WARS THE FORCE AWAKENS' VİDEOSU SIZDIRILDI

        İnternete düşen bir videoya göre “Star Wars The Force Awakens”ın Lego video oyunu için hazırlıkların yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca bu yapımın önceki yapımlarla olan bağı da güçlendireceğinin altının şiddetle çizildiğinden bahsediliyor. “Need for Speed: Most Wanted” herkese ücretsiz! Ünlü yarış oyunu serisinin en fazla ilgiye mazhar olan oyunu “Need for Speed: Most Wanted”, bundan böyle Origin platformunda ücretsiz. Oyunu, Origin hesabınızdan “On the House” promosyonunu kullanarak edinebilirsiniz.

        OVERWATCH'UN BİR SONRAKİ KAPALI BETA TARİHİ 9 ŞUBAT

        Beklenen oyun Overwatch, yepyeni bir güncellemeyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Blizzard’ın yapımcılığını üstlendiği aksiyon dolu oyunda bizleri bekleyen birçok yenilik var. Yeni gelişim sistemi, 2 yeni harita, yeni bir oyun modu, tamamen yapay zekâ ile oynayabileceğimiz “private” maçlar bu yeniliklerden yalnızca birkaçı. Ayrıca oyunun daha önceki Beta versiyonuna sahip olanlar, 9 Şubat’ta açılacak olan Beta testinde de yerlerini alabilecekler. Birçok yeni içeriğin teste sunulacağı kapalı Beta’ya kayıt olmayı unutmayın!

        HEARTHSTONE'DA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

        Blizzard’ın sevilen kart oyununa gelecek update ile birlikte bundan sonra birbirinden farklı iki oyun formatı olacağı duyuruldu. Bu yeni oyun formatları ‘Wild’ ve ‘Standart’ olarak adlandırılacak. Ayrıca bu büyük güncelleme ile birlikte bundan sonra deste slotu sayısının 18’e çıkacak olması son derece sevindirici. ‘Wild’ oyun formatı “Yeni formatın şu anki versiyondan hiçbir farkı olmayacak” diyebiliriz. Yalnızca bir isim değişikliği söz konusu. ‘Standart’ oyun formatı Bu format, bundan sonra Blizzard’ın düzenlediği bütün e-spor etkinliklerinde resmi turnuva formatı olacak! Bu yeni formata ‘Curse of Naxxramas’ ve ‘Goblins vs Gnomes’ ek paketleri dahil değil. Yani ‘Mad Scientist’ ya da ‘Piloted Shredder’ gibi güçlü kartlar, artık turnuvalarda karşımıza çıkmayacak. Yeni formatın temel özelliği, son dönemdeki ek paketlerden oluşması. Yani ek paketle birlikte GvG ve Naxxramass’ın yanında “Blackrock Mountain” da standart oyun formatından çıkacak! Bir sonraki ek paketin gelişiyle “The Grand Tournament” bu formatın dışında kalacak. Blizzard, standart oyun formatının hem yeni oyuncuların oyuna daha çabuk alışması için uygun olduğuna hem de yeni üretecekleri kartların öncekiler yüzünden bir kısıtlamaya mahrum kalmamalarını sağlayacağına inanıyor. Yeni oyuncuların toplanması gereken tonla karta ihtiyaç duymadan, kendilerini turnuvalarda sınayabilecek olması gerçekten etkili olacağa benziyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ