Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Canon 1D X MARK 2 özellikleri ve fiyatı - Teknoloji Haberleri

        Dünya devleri Canon ve Nikon, Profesyonel Fotoğraf makinesi yarışına hız kazandırmaya devam ediyor. Nikon tarafından en son çıkarılan D5 modelinin altında ezilmeyen Canon, rekabeti üst seviyeye çıkararak EOS 1D X Mark modelini piyasaya sürdü. İşte piyasada fotoğrafla ilgilenenlerin sıklıkla tercih ettiği rekabeti niteleyen, Canon 1D X Mark profesyonel fotoğraf makinesinin özellikleri...

        CANON 1D X MARK 2 ÖZELLİKLERİ

        Uzun zamandır Canon'un bu tür bir makine üreteceğine dair çeşitli bilgilerin ve görsellerin gündemde yer almasının ardından, şirket yetkilileri sır gibi saklanan EOS 1D X MARK 2 modelini resmi olarak duyurdu.

        Şirket Yöneticisi Yuichi Ishizuka yeni modelin duyurusunu yaparken, "EOS 1D X MARK 2'yi geliştirirken kullanıcıların isteklerini göz önünde bulundurduk. Profesyonel fotoğrafçıların artan ihtiyaçlarını karşılamak için göre geliştirilmiş bir kamera. Yaptığımız yenilikler kameralara yeni bir standart getiriyor" açıklamalarında bulundu.

        CANON EOS 1D X MARK 2'de ilk dikkat çeken özellik, geliştirilmiş 20.2MP 35 mm CMOS sensörü olurken, 14 FPS çekim kapasitesine sahip cihazın resim işleme teknolojisinde çift DIGIC 6+ kullanıldığı gözlerden kaçmıyor.

        VİDEO MU FOTOĞRAF MI KARGAŞASINA SON

        Kuşkusuz her kullanıcının bir fotoğraf makinesi alırken dikkat ettiği ilk konu ihtiyaçları olmaktadır. Fotoğraf için şu cihaz, video için bu cihaz algısına bir son vermeyi amaçlayan Canon, EOS 1D X MARK 2 modelinde, 60 FPS saniyelik görüntü sayısı ve 4K çekim kapasitesi sayesinde bu konuda iyi bir atak yapmış gibi görünüyor. Tüm bunlara ilaveten cihazın geliştirilmiş AL Servo III+ teknolojisine sahip olması da doğruluk sağlama ve en iyi odaklanma konusunda avantaj sağladığını kanıtlar nitelikte.

        CANON EOS 1D X MARK 2'NİN TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

        Cihazın henüz Türkiye'ye ne zaman geleceği belli olmasa da, yurt dışı fiyatı bu modelin ülkemizde iyi bir fiyata sahip olacağını teyit ediyor. Şu an için yurt dışında sadece body olarak 5,999 dolar fiyata sahip olan profesyonel fotoğraf makinesinin, kart okuyucusu ve 64 GB hafıza kartı içeren premium kit fiyatı ise 6,299 dolara kadar çıkabiliyor.

        Ürünün piyasaya giriş tarihi ise Nisan ayında ABD'de gerçekleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ