Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple'ın kârıne kadar? - Teknoloji Haberleri

        Cannacord Genuity tarafından yayınlanan yeni raporlara göre, Samsung, geçtiğimiz yıl akıllı telefon satışlarında elde edilen karın yüzde 14'lük bir kısmının sahibi. Diğer yandan Apple ise bu anlamda çok daha etkileyici bir tablo sunmayı başararak aynı yıl içinde, karın yaklaşık yüzde 91'ini elde etmeyi başardı.

        Toplamın yüzde 105 olması sizi şaşırtmasın; zira dğer şirketlerin zararı da bu hesaplamaya dahil ediliyor. Mobil endüstrisindeki hakimiyetini bir kez daha koruyan Apple ve beklentileri yine de karşılayan Samsung'un yanında Sony, HTC ve Lenovo gibi firmaların, 2015'te yüzde 1'lik bir düşüş yaşadıkları görülüyor. En büyük kaybı yaşayan ise kar marjını yüzde 3 oranında düşüren Microsoft oldu.

        BlackBerry, LG, TCL gibi firmaların ise yüzde 1'lik bir artışa bile ulaşamadıkları görülüyor. Samsung'un 2015'in üçüncü çeyreğinde yüzde 11 olan oranı, özellikle yılın son döneminde yüzde 3 oranında artmış durumda. Apple'ın geçen yılın son çeyreğindeki kar oranı ise yüzde 94. Samsung'un yakında piyasaya süreceği Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modelleri sayesinde Apple'la arasındaki bu farkı biraz daha kapatıp kapatamayacağını ise bekleyip göreceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ