Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Pentagon, siber güvenliğini internet korsanlarına test ettirecek - Teknoloji Haberleri
        1

        ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), seçilmiş bazı internet korsanlarına kurumun siber güvenliğine saldırmaları için davet gönderecek.

        2

        Bakanlık, siber güvenliğinin sınanması için başlattığı “Hack the Pentagon” adlı pilot program kapsamında internet korsanlarından yardım alacak ve sistemde açık bulanlara para ödülü verecek.

        3

        Programla ABD’de ilk kez bir federal kurum “siber böcek” bulan olursa bu kişiye ödül vermiş olacak.

        4

        Pentagon sözcülerinden Peter Cook, bakanlığın internet sitelerinin açıklarının programda yer alacak “nitelikli katılımcılar” tarafından tespit ve analiz edileceğini duyurdu.

        5

        Cook, ödül programının ülkedeki büyük şirketlerin benzer yarışmalarından model olarak alındığını bildirdi.

        6

        Pentagon, daha sonra da bakanlığın mobil uygulamaları, internet siteleri ve ağlarındaki zafiyetleri ortaya çıkarmak için benzer çalışmaları sürdürmeyi planlıyor.

        7

        Bakanlığın pilot programına katılmak isteyen internet korsanlarının geçmişi araştırılacak, bu kişiler ciddi bir taramadan geçirilecek.

        8

        Taramadan geçenler kontrol altında tutularak belirli bir süre içinde bakanlığın önceden belirlenmiş internet sistemlerindeki açıkları arayacak. Kritik konumdaki ağlar ise kapsam dışı bırakılacak.

        9

        Nisan ayında düzenlenecek pilot programa katılımın nasıl olacağına ilişkin bilgiler ve kurallar daha sonra paylaşılacak. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ