Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Huawei P9 Leica kamera ekipmanıyla geliyor - Teknoloji Haberleri

        Huawei P9 Leica kamera ekipmanıyla geliyor. Bir söylenti şeklinde basına yansıyan bu bilgi dün Huawei tarafından yapılan açıklamayla doğrulandı.

        NDTV tarafından yayınlanan haberde Huawei markasının Leica ile işbirliğine gittiği bilgisinin doğrulandığını paylaştı. Bu işbirliği, gerçek anlamda üst düzey bir kameranın işaretçisi olabilir.

        Huawei P9 modeli 6 Nisan tarihinde resmi olarak duyurulacak. Firmanın basın davetiyeleri geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı ve sizlerle paylaşmıştık. Telefonla ilgili en merak edilen nokta, arka yüzeydeki çift kamera.

        Çift kamera teknolojisi aslında yabancı olduğumuz bir teknoloji değil. LG G5 modelinde de kullanılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde duyurulan bazı cihazlarda da karşımıza çıkmıştı. Ancak Huawei markası için bir ilk olacak. Görünüşe göre bir başka marka için de ilk olarak.

        150 yıllık geçmişe sahip olan Almanya merkezli bir lens ve fotoğraf makinesi üreticisi olan Leica markası, Huawei P9 modelinin kameralarına katkı sağlıyor. Henüz ne tür bir işbirliği olduğu belli ancak kameralar Leica’nın elinden çıkacak. Leica markası mobil tarafta ilk defa bu kadar ön plana çıkacak.

        “Çok kısa bir süre sonra P9 isimli amiral gemisi modelini duyuracağız. Bu telefonu üretirken Leica ile birlikte çalıştık”.

        Bu cümleler Huawei’ye ait. Dolayısıyla Huawei P9 Leica işbirliği bu şekilde doğrulanıyor. 2016 yılı kamera konusunda oldukça çetin geçecek gibi duruyor. Samsung, HTC, LG ve şimdi ise Huawei kamera özellikleri konusunda son derece iddialı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ