Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Müthiş Ali Baba yatırımı - Teknoloji Haberleri

        Yerli korku oyunu ‘Stygian: Reign of the Old Ones’ Kickstarter yolunda

        Asım ÖNER - Gazete HABERTÜRK

        “Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü”, Howard Philips Lovecraft’tan uyarlama, esrarengiz ve garip boyutlarında geçen, korku içerikli, doğaüstü bir RPG oyunu. Hikâyesi ise Lovecraft dünyasını bilenler için malum. Yüce Eskilerin uyanışından bu yana bir sene geçmiştir ve dünyamız artık ölü bir gezegendir. Stygian, oyuncuyu harabeye dönmüş Arkham kasabasından alıp cehennemin derinliklerine doğru kasvetli bir yolculuğa çıkarıyor.

        Cultic Games’in ilk oyunu olan Stygian, 20’li yılların illüstrasyon tarzına öykünen 2 boyutlu grafikleriyle, zengin bir RPG ve sıra bazlı taktik savaş tecrübesini birleştiriyor. Oyuncular, karakterlerini kendi istekleri doğrultusunda, özel başlangıç hikâyelerine sahipmeslekler ve akıl sağlıklarını tazeledikleri inanç sistemleri üzerinden zengin bir yetenek havuzunda geliştirebiliyor.

        Oyunun üslubu H.P. Lovecraft’a sadık. Görevlerinizde, Erich Zann’ın lanetli kemanını kullanarak şeytani bir varlığı çağırabilir ya da “Yabancı” öyküsünün zavallı deforme kahramanını grubunuza katabilirsiniz. İdrakinizin ötesindeki güçlere karşı vereceğiniz çaresiz savaşın ağır yükü oyunun sonuna kadar sırtınızda. Fiziksel çatışmadan olabildiğince kaçınacak, büyü yapmanın tehlikeli sonuçlarını kabullenecek ve kaybettiğiniz akli dengeniz karakterlerinize akıl hastalığı olarak geri dönerken, hayatta kalmak için bazen en doğru seçeneğin gecenin içinde sizi bekleyen dehşetten kaçmak olduğunu anlayacaksınız.

        E-ticaret sitesi Alibaba’dan e-spor’a 5.5 milyon dolarlık yatırım!

        Merkezi Çin’de bulunan ve internet üzerinden ticaret olanağı sağlayan “Alibaba.com”, bu sene gerçekleşecek olan “World ElectronicSports Games”te düzenlenecek olan Dota2, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone ve Starcraft 2 turnuvaları için 5.5 milyon dolarlıksponsor desteği sağlayacak.

        Ödül paraları ve projeye sunulacak diğer yatırımlar da göz önünde bulundurulduğunda meblağ 15 milyon doları buluyor! Ayrıca yapılan açıklamalarla, CS:GO turnuvaları arasındaki en büyük ödül havuzu rekoru da kırılmış oldu. Valve’in büyük turnuvalar için ayırmayı düşündüğü 1 milyon dolar ve Turner Sports’un televizyon için hazırladığı turnuva ödül havuzu 1 milyon 250 bin doları geçti. Bu durumda sadece CS:GO’ya özel 1.5 milyon dolarlık bir ödül havuzu olacak.

        Dota 2 için 1.5 milyon, Starcraft 2 için 400 bin, Hearthstone için de 300 bin dolarlık ödül havuzları belirlenmiş durumda. Çin’de düzenlenecek olan etkinliğin elemeleri nisan ayında gerçekleşecek. Turnuvanın final maçları ise Aralık 2016’da Shanghai’da olacak.

        BALDURS GATE'E YENİ PAKET

        İlker KARAŞ -Gazete HABERTÜRK

        İlk çıkışı üzerinden geçen 17 yıldan sonra ‘Enhanced Edition’ olarak yeni nesil bilgisayarlarda oynanabilir hale getirilen Baldur’s Gate’e yeni bir eklenti paketi geleceği duyuruldu. Geliştirici ekip, Enhanced Edition çalışmalarının sadece başlangıç olduğunu ve bu zemin üzerinden eski seriye yeni ek paketler getirmeyi hedeflediklerini belirttiler. İlk oyunla ikinci oyun arasında geçen Siege of Dragonspearek paketinin üzerine başka ek paketler de görmemiz olası.

        God of War 4’ten haber var!

        Geçen hafta içinde internete düşen görseller, oyuncular arasında büyük heyecan yarattı. Yunan tanrılarıyla bolca karşılaştığımızefsane oyun serisi God of War, 4. oyun ile yönünü kuzeyin çılgın çocuklarına dönmüş. Sızan görseller arasında elinde balta ve uzunsakalları Kratos dikkat çekici. Yine sızdırılan görsellerden anlayabildiğimiz kadarıyla tüm Yunan tanrıları ile hesabını kapatan Kratos, gözünü bu kez Kuzey tanrılarına dikmiş gibi. Geliştirici ekip SantaMonica, daha önce yeni bir God of War oyunu üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

        Dota 2 maçlarını VR ile izlemek

        Yakın zamanda hayatımıza ışık hızıyla giren VR teknolojisi, bize yeni deneyimler sunuyor. Birinci kişi gözünden oynadığımız oyunlardamüthiş bir deneyim yaşamamızı sağlayan VR teknolojisine, SteamVR sitesi üzerinde favori oyunlar kısmında oyun izleme opsiyonu da ekleniyor. Böylece Dota 2 gibi müthiş bir heyecan kasırgası yaratan oyunları futbol maçı izler gibi izleyebileceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ