Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim ‘Marduk bu ay Dünya’ya çarpacak’ iddiası - Teknoloji Haberleri
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’nin Louisiana Üniversitesi’nden emekli astronom Daniel Whitmire, Royal Astronomical Society Dergisi’nde yayımlanan makalesinde çarpıcı bir iddia ortaya attı.

        2

        Whitmire, Güneş Sistemini’nin efsanevi gezegeni Marduk ya da diğer bir adıyla Nibiru’nun bu ay Dünya’nın yakınından geçebileceğini ve canlı yaşamı tehdit ettiğini ileri sürdü.

        3

        Güneş Sistemi’nin dış çeperinde bulunan Kupert Kuşağı’ndaki göktaşlarında anormallikler oluştuğunu belirten Whitmire, “İşaretler Niribu’nun hızla yaklaştığını gösteriyor, hatta nisan ayı içinde Dünya’ya çarpabilir” dedi.

        4

        Marduk efsaneleri konusunda daha önce iddialar ortaya atılmış Babil ve Sümer tabletlerinde yıkımın anlatıldığı ileri sürülmüştü.

        5

        Bilim insanları daha önce her 27 milyon yılda bir Dünya’ya büyük bir göktaşının çarpıp canlıların neslinin tükenmesine yol açtığına dair izler bulduklarını ileri sürmüşlerdi.

        6

        Marduk'un, Dünya'dan 4 kat daha büyük ve güneş çevresindeki turunun 3600 yıllık periyoda sahip olduğu yapılan araştırmalarda ortaya atılmıştı.