Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Klima santrallerinde Türk mühendislerinin başarısı - Teknoloji Haberleri

        7 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan İstanbul Fuar Merkezinde (CNR Expo) yapılan ISK-SODEX Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarına katılan Teknoklima, başarılarıyla tüm katılımcıların dikkatini üzerine çekti. Yerli üretim olan ve yüksek teknoloji kullanılan klima santralleri yurt dışına ihraç yaparak bu alandaki başarısıyla adından söz ettirdi. Özellikle Boreas klima santralleri ürün grubu yurt dışında geniş yer buldu.

        ''YURT DIŞINDA GENİŞ YER BULDU''

        Teknoklima firmasının Genel Müdürü Uğur Darcan, firma olarak 15 yıldır Türkiye'de hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Ürün grubumuza son 3 senede kattığımız Boreas isimli imalat olan yeni teknolojik klima santralleri, endüstriyel klima uygulamalarında kullandığımız ürünümüzdür. İki yıllık bir gelişimin sonunda 2013 yılında sektöre tanıttık. Boreas üstün teknolojik özellikleri ve yüksek Eurovent sertifikasyonuyla da sektörde geniş yer bulmuş bir ürün grubudur. Bu cihaz endüstriyel mekanların havalandırılması, soğutulması ve iklimlendirilmesinde kullandığı gibi kapalı yüzme havuzları klimatizasyonu gibi özel lokasyon uygulamalarında da kullandığımız ürün. Türkiye'de geliştirdiğimiz bu yüksek teknoloji ürün aynı zaman yurt dışı pazarlarında da geniş yer buldu. Bunlardan biri Ortadoğu pazarı, diğeri Avrupa pazarı olmak üzere geniş oranda ihracat gerçekleştiriyoruz.''

        Boreas’ın Türk mühendislerinin başarısı olduğuna dikkat çeken Darcan, "Yüksek teknoloji geliştirerek imal ettiğimiz bir ürün grubu. Boreas Türkiye’de teknoloji ithal eden bir endüstrinin teknolojiyi Avrupa’ya ihraç eden, yeni parlayan yıldızı olmuştur." dedi.

        ''AVRUPA'YA İHRACAT YAPIYORUZ''

        İskandinav ülkelerinden ünlü ve eski bir klima firmasıyla anlaşma yaptıklarını belirten Darcan, şunları söyledi: "Bu firma İsveç kökenli oldukça eski bir klima imalatçısıdır. Benzer ürün gruplarının uzun süredir Avrupa'da imalatını gerçekleştiriyor. Avrupa ve Ortadoğu pazarına uygun yüksek teknolojili klima imalatçıları içinde karşılıklı bir üretim anlaşması imzaladık. Bu kapsamda kendilerinin Avrupa içinde ihtiyaç duydukları yüksek teknolojili klima cihazlarını hem Avrupa hem de Ortadoğu pazarı olmak üzere kendilerinin ismiyle üretimini Türkiye'deki tesislerimizde geliştiriyoruz. Bundaki en önemli unsur bizim klima cihazlarında kullandığımız yüksek teknoloji ve bu teknolojinin Avrupalı sertifikasyon kuruluşları tarafından sertifikalandırılmış olmasıdır."

        ''KLİMA SANTRALLERİNDE UZAY TEKNOLOJİSİ''

        Klima santrallerinde kullanılan uzay teknolojisi hakkında bilgi veren Darcan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Fiber karbon dünyada aslında uzay teknolojisinden kullanılan bir teknoloji. Partner bir kuruluşumuzun teknolojik gelişimini klima santrallerine aktardık. Boreas’la uzay teknolojisini yani yüksek performanslı güçlendirilmiş fiber karbon uygulamasını ilk defa klima santral teknolojisine adapte etmiş olduk. Benzer şekilde cihaz üzerindeki elektronik aksam, gözetme camı yerine elektronik kamera kullanılması, farklılaşmış elektronik ve mekanik teknolojilerin klima santral teknolojisine adaptasyonu Boreas’ın getirdiği yeniliklerdir.''

        "ÇEVRECİ ÜRÜN KULLANIYORUZ"

        Klima santrallerinde kullandıkları ürünlerin çevreci olduğunun altını çizen Darcan, ''Özellikle çevreci diyebileceğimiz ürün gruplarının klima santrali imalatında ve kapak izolasyonlarında poliüretan yerine çevreci, çevreye zarar vermeyen kaya yünü izolasyon kullanıyoruz. Anti bakteriyel özellikleri var. Hijyen aplikasyonlarında kullanıyoruz. Bu anlamda çevreci ve doğa dostu diyebiliriz'' dedi.

        Fuarı değerlendiren Darcan, ''İlgi ilk gün için çok iyi. 2-3 gün içinde artarak devam etmesini bekliyoruz. Sadece Türkiye içinde değil özellikle yurt dışı pazarlardan da yoğun müşteri talebi, ortaklık, partner ve distribütörlük talepleri geliyor. Özellikle ürün gruplarında geliştirdiğimiz teknolojinin tüm çevreler ve ülkeler bazında beğenilerek takdir edilmesi anlamında bizde olumlu yaklaşım uyandırıyor'' diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ