Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Nicolas Huchet FabLab İstanbul'u ziyaret etti - Teknoloji Haberleri

        Kadir Has Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin ilk FabLab’ı olma özelliğine sahip olan FabLab İstanbul, 2012 yılında 3 boyutlu yazıcı yardımıyla kendi protez kolunu kendi üreten “biyonik adam” Nicolas Huchet’i ağırladı.

        FABLAB VE PROJELERİ İNCELEDİ

        7 Mayıs 2016 Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’ni ziyaret eden Huchet, FabLab İstanbul’u ve burada geliştirilen projeleri inceleyerek Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taner Arsan ve FabLab İstanbul Koordinatörü Tahsin Demir’den bilgi aldı. Huchet ayrıca FabLab İstanbul’da projeler üstünde çalışan öğrencilerle de görüşerek projeleri ilgiyle inceledi.

        “FABLAB İSTANBUL AVRUPA’DAKİ BENZERLERİNİN İLERİSİNDE”

        Kadir Has Üniversitesi FabLab İstanbul’dan son derece etkilendiğini ifade eden Huchet, “2012 yılında Bionico Hand adını verdiğimiz protez kol için Rennes’te yer alan FabLab’da çalışmıştık. Bionico Hand projesi nedeniyle Avrupa’daki birçok başka FabLab’ı da gördüm. FabLab İstanbul oldukça etkileyici ve Avrupa’daki diğer FabLab’ların çok ilerisinde. Öğrencilerin projelerini de inceledim. Oldukça etkileyici ve heyecan verici projeler var. Çocuklar tüm diğer Türk öğrenciler gibi son derece yaratıcı ve hevesli” diye konuştu.

        “BİR HUCHET DE BURADAN ÇIKABİLİR!”

        Nicolas Huchet gibi bir ismi FabLab İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taner Arsan ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Kadir Has Üniversitesi bünyesinde bulunan FabLab İstanbul’da bu projelerin yanında deniz altında yaşamdan ışıkla ses iletimine kadar birçok proje üstünde çalışıyoruz. Yakın gelecekte buradan da bir Nicolas Huchet çıkması şaşırtıcı olmaz”

        NICOLAS HUCHET KİMDİR?

        2002 yılında 18 yaşındayken geçirdiği bir kaza nedeniyle sağ kolunu kaybeden Nicolas Huchet, Fransız sosyal güvenlik kurumlarının iyi bir protezi karşılamaması nedeniyle üç boyutlu yazıcı ve açık kaynak donanımları kullanarak kendi protez kolunu kendisi üretmeyi başardı. “Bionico Hand” adı verilen protez, doğal bir insan eline son derece yakın bir hareket kabiliyetine sahip. Huchet şimdi “My Human Kit” adlı bir vakıf kurarak dünya genelindeki engelliler için ekonomik ve kullanışlı protezler üretmeyi hedefliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ