Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ZUBİZU ile Türkiye’de ‘cep’ten ödeme dönemi de başladı - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Doğuş Müşteri Sistemleri’nin (DMS) hayata geçirdiği Türkiye’nin eğlence ve yaşam tarzı mobil uygulaması ZUBİZU, en yeni iletişim teknolojilerini tüketiciyle buluşturan Turkcell ile stratejik bir işbirliğine imza attı. D.ream iş ortaklığında, Türkiye’nin önde gelen restoranlarında başlayacak mobil ödeme sistemi ile yeme-içme deneyiminde yeni bir dönem başlayacak. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama için düzenlenen basın toplantısında konuşan DMS CEO’su Hakan Kaplan, “Her şeyin dijitalleştiği bir dünyada cüzdanlarımızın da dijitalleşmesi kaçınılmazdı. ZUBİZU üyeleri, artık yanlarında kredi kartı veya cüzdan olmasa dahi, Turkcell’in mobil ödeme platformu Paycell sayesinde tek dokunuşla ödemelerini gerçekleştirebiliyor” dedi. DMS Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda bu uygulama için ZUBİZU ve Turkcell’in güçlerini birleştirerek hayatı daha da kolaylaştıran önemli bir yeniliğe imza atıldığı ve bu yeniliklerin devamının da geleceği vurgulandı.

        1 MİLYON KİŞİ UYGULAMAYI İNDİRDİ

        Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan, ZUBİZU uygulamasını son iki ayda 1 milyonu aşkın kişinin akıllı telefonlarına indirdiğini belirtti. Yapılan açıklamalara göre uygulamanın restoranlarda başladığı, yakında akaryakıt ve perakende sektörleri ile hızla yaygınlaşacağı vurgulandı.

        ZUBİZU'DA MOBİL ÖDEME NASIL ÇALIŞIYOR?

        Sisteme kredi kartı tanıtılıyor. Uygulama açıkken telefonun yan çevrildiğinde çıkan QR kodu ile kullanıcı kendini tanıtıyor. Ödeme tutarı ekrana bir mesajla geliyor ve onay tuşuna basarak üye ödemeyi tamamlıyor.

        'İLETİŞİMDEKİ BAŞARIMIZI FİNANSA TAŞIMAK İSTİYORUZ'

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu iletişim alanındaki başarılarını finans sektörüne de taşımak istediklerini belirterek “Hedefimiz iletişim alanındaki Türkiye’nin tümünü kapsama başarımızı finansal hizmetler alanına da taşımak. Bu yeni dönemde Paycell markası ile hizmet veren ödeme platformumuz sayesinde birçok kurum mobil ödeme deneyimini kusursuz şekilde müşterilerine ulaştırabilecek” ifadesini kullandı. Terzioğlu, 4.5G’den sonra Türkiye’de internet hızının 10 kat yükseldiğini vurgulayarak “Daha da önemlisi dünyada İstanbul 1 numaralı, Ankara 2 numaralı en hızlı mobil internet şebekelerinin olduğu şehirler” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ