Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple, enerji sektörüne girdi - Teknoloji Haberleri

        ABD'li Federal Enerji Düzenleyici Komisyonunun (FERC) yaptığı açıklamada, Apple'ın alt kuruluşu olan Apple Energy'nin elektrik iletimi gerçekleştirmek için yaptığı başvurunun onaylandığı belirtildi.

        Açıklamada, Apple Energy'nin başvurusunun, komisyonun piyasa tabanlı fiyat oran koşullarına uyduğu ifade edilerek, şirketin yarından itibaren elektrik iletimine başlayabileceği bildirildi.

        Apple Energy, geçen yıl Kaliforniya'nın San Francisco şehrinde 130 megavatlık bir güneş enerjisi santraline 850 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Şirketin ayrıca Nevada eyaletinde bulunan Nevada Power Company adlı firmada 19,9 megavatlık, Arizona eyaletindeki Salt River Project'de 50 megavatlık, California Bağımsız Sistem Operatörün'de de 130 megavatlık elektrik üretim kapasitesi hakkı bulunuyor.

        FERC'in elektrik üretim izni, Apple Energy'nin söz konusu santrallerden elektrik iletimine izin veriyor.

        Apple, güneş enerjisinden ürettiği elektriği kendi ofislerinin, data merkezlerinin ve altyapısının enerji ihtiyacını karşılamak için kullanıyor.

        Uzmanlar, Apple'ın Amerikalı tüketicilere elektrik satabilmesi için daha büyük yatırımlara gereksinimi olduğuna dikkati çekerken, FERC onayı sayesinde, Apple'ın kendi üretip kullanmadığı elektriği yerel dağıtım şirketlerine pazarlayabileceğini belirtiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ