Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 5 milyar euro hedefi sanal değil gerçeklik - Teknoloji Haberleri

        IFA Uluslararası Teknoloji Fuarı (IFA) 2-7 Eylül tarihleri arasında Berlin’de kapılarını açacak. Bu yıl 56’ncısı düzenlenecek fuar, toplam 150 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. 1645 şirketin teknoloji alanındaki en son ürün ve hizmetlerini tanıtacağı etkinliği 245 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

        Fuar her yıl biraz daha artan katılımın yanı sıra imzalanan iş anlaşmalarıyla da dikkatleri çekiyor. Geçen sene şirketler IFA kapsamında 4.3 milyar Euro’luk iş anlaşması imzalayarak yeni bir rekora imza attı. Bu yıl da benzer seviyede bir rakama ulaşılması bekleniyor.

        360 DERECE İLGİ

        Fuarda her yıl olduğu gibi cep telefonları, TV ve giyilebilir ürünlerin yanı sıra akıllı evler, akıllı otomobiller, 3D yazıcılar, robot teknolojileri ve küçük ev aletleri yine öne çıkacak. Ancak trend olarak fuara damgasını vurması beklenen teknolojiler ise sanal gerçeklik, drone’lar, yapay zekâlı ürünler, büyük ekran TV’ler ve internetten müzik servisleri olacak.

        Hayran kitlesini hızla artıracak bir diğer teknoloji ise geçen sene gündeme gelen 360 derecelik kayıt sistemleri olacak. Fuarda çok sayıda ürün ve servis sağlayıcı bu alandaki son ürünlerini tanıtacak. Bunun haricinde ise daha önceleri eğlence aracı olarak görünen ama şu sıralar hızla çok yönlü bir iletişim aracına dönüşen drone’lar yeni özellikleriyle öne çıkacak.

        Ayrıca gerek ev ve gerekse üretim alanında kendine yer arayan akıllı ağ sistemleri de en çok konuşulan konuların başında gelecek.

        TV’LER GÖZ KAMAŞTIRACAK

        Bu arada Avrupa Futbol Şampiyonası ve Rio Olimpiyatları nedeniyle dünya çapında geniş ekran televizyonlara ilgi yeniden arttı. Ayrıca çok sayıda yayıncı kuruluşun yüksek çözünürlükte yayınlara başlaması ve içerik konusunda çeşitliliğin hızla artması yüksek çözünürlükteki ürünlere yönelmeyi geçmiş yıllara kıyasla daha kolaylaştırıyor.

        Stream (İnternet üzerinden anlık yayın) servisleri ile geleneksel televizyon izleme alışkanlıklarının ortadan kalkmaya başlamasının yeni nesil televizyonları tamamen farklı bir boyuta taşıması bekleniyor. Bu neslin en yeni ürünleri yine fuar kapsamında yer alacak.

        Tüketici teknolojisine yönelik dünyanın önde gelen etkinliklerinden IFA Uluslararası Teknoloji Fuarı (IFA) 2-7 Eylül tarihlerinde Berlin’de gerçekleştirilecek. Sanal gerçeklik ve büyük ekran TV’lerin damgasını vurması beklenen etkinlikte şirketlerin 5 milyar Euro’luk iş anlaşması imzalaması bekleniyor

        İŞTE FUARIN YILDIZ ADAYLARI

        HUAWEI MATE S2

        Şirketin popüler tablet ve cep telefonu serisi ‘Mate’in yeni sürümlerini tanıtması bekleniyor. Şirketten özellikle Mate S2 olarak adlandırılması beklenen ikinci nesil cep telefonuyla dokunmatik ekranda yenilikler bekleniyor.

        LG V20

        LG’nin mobil iletişim alanında öne çıkması beklenen en önemli ürünü yeni mobil telefonu LG V20 olacak. Cihaz aynı zamanda yeni Android 7.0 Nougat işletim sistemini fabrika çıkışı olarak kullanacak ilk telefon olacak.

        VESTEL OLED TV’YI TANITACAK

        Vestel, Türkiye’nin yerli kavisli TV’sinden sonra, yine yerli OLED TV’sini IFA Fuarı’nda görücüye çıkaracak. Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Sürekli ilk üçte olduğumuz Avrupa pazarında da ilk 6 ayda yüzde 30’un üzerinde büyüdük” demişti. Arçelik de gerçeğe yakın ve canlı görüntü kalitesinin yanı sıra 65’’ büyük ekranı, 6.5 mm inceliği ve metalik tasarımıyla öne çıkan OLED TV’sini Berlin’de görücüye çıkaracak. Standart LED TV’lerden farklı olarak OLED teknolojisiyle milyonlarca organik LED’in her biri birer ışık kaynağı olarak çalışıyor.

        ARÇELIK, 65 INÇ OLED TV’SI ILE BOY GÖSTERECEK

        Arçelik de gerçeğe yakın ve canlı görüntü kalitesinin yanı sıra 65’’ büyük ekranı, 6.5 mm inceliği ve metalik tasarımıyla öne çıkan OLED TV’sini Berlin’de görücüye çıkaracak. Standart LED TV’lerden farklı olarak OLED teknolojisiyle milyonlarca organik LED’in her biri birer ışık kaynağı olarak çalışıyor

        MAHMUT SANCAK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ