Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Heroes of the Storm’a Starcraft baskını - Teknoloji Haberleri

        Blizzard’ın MOBA türündeki sevilen oyunu HotS’a Eylül ayında birçok yenilik eklenecek. Kısaca, “Starcraft dünyasının kapıları Hots için açılacak”diyebiliriz. Yeni kahramanlar, kendine özgü görevleri ile yeni haritalar ve Starcraft temalı kahraman ‘skin’leri sizleri bekliyor. ‘Xel’Naga Artifact’ avı Daha önce Lunar Festival zamanında benzer bir etkinlik görmüştük. Şimdi her oyun başladığında, etrafa Xel’Naga Artifact’inin parçaları dağılacak. Aynı zamanda bu parçaları toplamaya çalışan SCV adlı robotlara rastlayacağız. Amacımız parçaları toplayıp Artifact’ı tamamlamak!

        Bazen çevik davranıp parçaya önce ulaşabilirsiniz ama kimi zaman da bu robotları yok edip parçalara ulaşmanız gerekiyor. Parçaları toplayanları birçok sürpriz bekliyor. Yeni kahraman ‘skin’leri Queen of the Ghosts Kerrigan Raider Rexxar The Butcherlisk Yeni iki harita Braxis HoldoutBraxis gezegeni, Zergleri kontrol etmek için yapılan deneylerin merkezlerinden biri. Başarısız olan deneylerin sonucunda gezegen, ıssız bir Zerg yuvasına dönüşmüş. Harita, iki koridordan oluşuyor.

        Koridorlardan merkeze doğru birer verici bulunuyor. Bu vericilerin ikisini aynı anda kontrol edip Zerg’lere doğru sinyali veren taraf, büyük bir Zerg ordusunu yanına alıyor. Bu orduyla rakiplerinizi oldukça zorlayacağınız aşikâr. Hatta güçlü bir orduyla geçeceğiniz tek saldırı, maçı kazandırabilir. Zerglere karşı savunmadayken onlara olabildiğince uzaktan hasar vermeyi çalışın yoksa Zerg mamasına dönüşebilirsiniz.

        Warhead Junction Bu kez geçmişte nükleer silahların test edildiği bir tesise gidiyoruz. Terk edilmiş bir yer olsa da makineler çalışmaya devam ediyor. Haritamız üç koridorlu olacak ve belirli bölgelere nükleer başlıklar bırakacak. Bu silahları ele geçirip düşman üslerine ateşlemeniz gerekiyor. Kısa bir gecikmeden sonra nişan aldığınız yere muazzam bir hasar verebileceksiniz. Yüksek sersemletme etkisine sahip bir takım kombinasyonunuz varsa, takım savaşlarında da kullanılabilir. Çünkü gecikmeli atıştan kaçmak oldukça kolay ama aksiyonun kargaşasında bütün rakip takımı yok etmeniz de mümkün.

        Asım ÖNER / Gazete HABERTÜRK

        EMİN ADIMLARLA GELİYOR

        Türkkültürüneodaklananhikâyesi vedokusu ileOldmoustacheGameworks tarafındanözenle hazırlananNo70: Eye of Basir, Avrupa’nınen büyük oyunfuarı olan Gamescom’dayer aldı. Hem yerli veyabancı basın hem deoyunseverler tarafındanyoğun ilgi gören yapımıbizzat denedim. Ülkemizdeuzun süredir gelişimaşamasında olanoyun, artık son düzlüğügeçiyor ve heyecanlabekleyen kitlenin karşısınaçıkmaya hazırlanıyor.Emeklerinin karşılığıolarak Gamescom’daönemli firmalarla iletişimkurarak bazılarınındikkatini çekmeyibaşardığını belirten ekip,yıl sonunda oyuncularınNo70’i oynamayabaşlayabileceğinibelirtti. PC versiyonuile Steam üzerindenpiyasaya çıkmayıhazırlanan No70: Eyeof Basir’in, aralık ayınınsonunda oyunseverlerlebuluşması bekleniyor.

        İlker KARAŞ / Gazete HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ