Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni ‘iOS 10’ güncellemesi cihazları kilitledi - Teknoloji Haberleri

        ABD’li teknoloji şirketi Apple geçtiğimiz günlerde yeni mobil telefonu iPhone 7’yi tanıtarak büyük sükse yaptı. Şirketin tanıtım esnasında görücüye çıkardığı bir dizi yenilikten biri de şirketin yeni işletim sistemi ‘iOS 10’du.

        Salı akşamı geç saatlerde dünya çapında güncellemeye açılan yeni sistem, güncellemenin ilk saatlerinde büyük hayal kırıklığına neden oldu. Çok sayıda kullanıcı güncelleme esnasında çok sayıda aksaklıktan şikâyet ederken en çok cihazların işlem esnasında çökmesinden şikâyet edildi.Bir bilgisayar veya iTunes’a bağlanmak suretiyle tekrar hayata döndürülen cihazların uzun süre kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

        APPLE TÜRKİYE'DEN GÜNCELLEM SORUNUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

        Güncelleme sürecinde karşılaşılan sorunlara ilişkin açıklama yapan Apple Türkiye açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

        “Yazılım güncellemesinin yayınlandığı ilk saat içerisinde az sayıda kullanıcının etkilendiği bir sorunla karşılaştık ancak bu hızla çözüldü. Bu problemle karşılaşanlar güncellemelerini iTunes’a bağlanarak tamamlayabilir veya destek için Apple ile iletişime geçebilirler."

        Kullanım dışı kalan cihazlar arasında yeni nesil iPhone’ların yanı sıra iPad’lerin de olduğu belirtildi. Yoğun şikâyetler üzerine harekete geçen şirketin müdahalesiyle güncellemede yaşanan sorunların kısmen kontrol altına alındığı belirtilirken sosyal medya üzerinden Apple’ın yeni işletim sistemine yönelik yoğun eleştiriler devam etti.Yeni güncellemeyle birlikte çok sayıda eğlenceye yönelik yeniliğin yanı sıra fark yaratacak özelliklerin de devreye gireceği belirtiliyor.

        GÜNCELLEMEYLE BİRLİKTESİRİ BİRAZ DAHA AKILLANACAK

        - Apple’ın dijital asistanı Siri güncellemeyle biraz daha akıllanacak. Yakında sesli komutla taksi çağrılıp pizza siparişi verilebilecek.

        - Harita uygulaması sık gidilen yerleri aklında tutarak yemek veya eğlence gibi konularda tavsiyelerde bulunacak.

        - Yeni not tutma uygulaması ise alışveriş listesindeki ürünlere uygun mağazalara yaklaşılınca uyarıda bulunacak.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ