Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun PES 2017 piyasaya çıktı! İşte PES 2017 özellikleri - Teknoloji Haberleri

        İlk versiyonu 2001 yılında piyasaya çıkanfutbol oyunu Pro Evolotion Soccer (PES), her yıl olduğu gibi bu yıl da yepyeni özellikleriyle oyunseverlerin beğenisine sunuldu. PES 2017 ismiyle piyasaya çıkan yeni seri, sanal gerçeklik konusunda geçtiğimiz yıllara nazaran adından sıkça söz ettirecek.

        Oyunun geliştiricisi Konami, serinin 2012 yılında piyasaya sürülen versiyonu PES 2013 sonrası çok sayıda eleştiri almış,hatta PES 2014'ün o çok konuşulan başarısızlığından dolayı özür dilemişti.

        Oyun motorundaki eksiklikler ve grafik bazlı bazı geliştirmeler için kolları sıvayanJapon geliştiriciler, 2017 yılında önde gelen 9 oyun sitesindengeçer puan almayı başardı. İşte o sitelerin PES 2017 için verdiği puanlar:

        *God is a Geek: 10

        *PSU: 9.5

        *GameBlog France: 8

        *Multiplayer.it: 8.5

        *Metro UK: 9

        *GamesRadar: 4.5/5

        *Windows Central: 4/5

        *Gaming Respawn: 85/100

        *FourFourTwo: 8

        Geçtiğimiz yıl oyun konusunda uzmanlaşmış internet sitelerininPES 2016 için verdiği puanlar ise şöyleydi:

        *God is a Geek:10

        *GamesRadar+:9

        *GameSpot:9

        *Meristation:8.5

        *IGN İspanya:8.5

        *Multiplayer.it:8.2

        *Gameblog.fr:8.0

        Her iki oyunun aldığı inceleme puanları her ne kadar ortalamanın üzerinde olsa da, geçtiğimiz yıla göre biraz da olsa artış aldığı söylenebilir.

        KONAMİ İDDİALI

        Her geliştiricide olduğu gibi oyununa güvendiğini belirten Konami, yapay zeka konusundaki iddiasında son derece kararlı gözüküyor. Zira oyun, mantığınızı kavrayıp çözdükten sonra futbol mantalitenize göre bir kurgusergileyebilmekte. Bunun içerisine olağanüstü kalitedeki grafikler de eklendiğinde ortaya iddialı olmaması için hiçbir neden bulunmayan bir oyun çıkabiliyor. Henüz yeni piyasaya çıkmış bir oyun için bu kadar övgü fazlaolabilir. Fakat Konami'nin yayınladığı aşağıdaki video (çok yeterli olmasa da) size geçmiş oyunlara kıyaslabiraz fikir verebilir. Son olarak, umarız PES 2013'deki o sinerjiyi bu oyunda dahissedebiliriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ