Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Microsoft, Skype'ın Londra ofisini kapatıyor - Teknoloji Haberleri

        Microsoft, iletişim firmasının Microsoft tarafından 2011 yılında satın alınmadan önce asıl olarak 2003 yılında kurulduğu şehir olan Londra'daki Skype ofisini kapatma kararını almış durumda.

        2013'ün başlarında Microsoft, Skype'ın yeni ofisinin açılını duyurmuştu ve bu ofis özel olarak "Skype deneyimi" ve "Dünya'nın her köşesinden kod yazarları, mühendisler, pazarlamacılar, analistler, yönetim ve yöneticiler için bir ev" sunmaktaydı. Microsoft, bu açıklama sırasında Londra'nın, Skype'ın Doğu'dan Batıya büyümesi sırasında önemli bir merkez haline geldiğini söylemekteydi ve "Doğu ile Batı'yı bağlamak için en iyi konumda" olduğunu belirtmekteydi.

        Görünene göre üç buçuk yıl sonrasında bazı şeyler değişmiş durumda. Financial Times'ın söylediğine göre Microsoft'un yeni açıklaması, "bazı mühendislik pozisyonlarını bir araya getirmek için" bu kararı verdiğini belirtmekteydi.

        Firma, bu karardan etkilenen ve işini kaybetme riskinde bulunan kişilere yardımcı olmak için "danışmanlık süreci" başlatacağını söylüyor. Skype'ın Londra ofisinde 400'ün üzerinde çalışan bulunmakta ancak Microsoft, "etkilenen kişilere yardımcı olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğunu" söylüyor.

        Eski bir çalışanın FT'ye söylediğine göre "Skype, eskiden olduğu firmanın sadece bir gölgesi." İsmi verilmemiş olan bu çalışan, Microsoft için en büyük problemlerden birinin Skype'daki önemli kararların Redmond'da değil, Avrupa'da alınması: "Artık [Skype] bir Redmond, özgür bir Skype yerine Microsoft tarafından yönetilen bir firma."

        Daha önce Skype'da çalışan Dan Wellman, bu yılın başlarında "çok kısa bir süre içerisinde" Microsoft'un hızlı bir şekilde "orijinal firma ile bağlantısı olan her yöneticiyi" kendi yöneticilerinden biri ile değiştirmişti.

        Görünene göre Skype'ın Londra ofisinin kapatılması, Microsoft'un kısa bir süre önce duyurduğu 2850 "iş sonlandırmasının" bir parçası olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ