Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Wargaming ilerlemeye devam ediyor - Teknoloji Haberleri

        Oyun sektöründe önem kazanan “oyuncu odaklılık” meselesi yıllardır teknoloji ve bilişim alanında sıkça kullanılan “müşteri odaklı” kalıbının aynısı. Fakat iş oyun olunca, oyuncular asla ve asla “müşteri” olarak tanımlanmıyor. Oyun, eğlence sektörüne dahil olduğundan, müşteri yerine “oyuncu” olarak tabir edilen hedef kitleye göre konumlanmak da büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda Gamescom’da ziyaret ettiğimiz Wargaming Avrupa Sözcüsü ve İletişim Müdürü Tom Putzki ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Röportajımız boyunca Wargaming’in gelecek planlarını konuştuk.

        Çoğumuzun hayatının kesiştiği tarihsel konuları ekrana bir sanat eseri gibi taşımanın ve oyuncu nezdinde başarılı işler çıkarmanın ardında, ekibin gelecek planları arasında bulunan mobil yapının diğer oyun platformları kadar önem kazandığını öğrendik. Neticede “Tabletler, daha geniş ekranlı güçlü telefonlar” derken günlük hayatımızda mobil cihazlarla daha fazla içli dışlıyız. Putzki, oyun geliştiricisi olarak konunun farkında olduklarını, hatta mobil oyunculuk için sürprizlerinin olduğunu söyledi ama tüm ısrarlarımıza rağmen başka detay vermedi. “Zamanı gelince herkesi heyecanlandıracak projeler” demekle yetindi. Tabii bizler o yenilikleri az çok kestirebiliyoruz, mobil platformda “World of Tanks Blitz”in söz sahibi olmaya başladığını ve aynı zamanda “World of Warships”ın büyüme çizgisinden çok memnun olduklarını öğrendik. Eşzamanlı olarak Hybrid Wars’un gelişi ve orta yaşı geçkin oyuncular için “4x Strateji” tanımını literatüre sokan “Master of Orion”ın da piyasaya çıkmış olması yüzlerde yorgun ama mutlu bir tebessüm yarattı. Tam o sırada “Rakipleriniz var, hatta ciddi bir rakibiniz var. Ne dersiniz?” soruma “Bizim her zaman rakibe ihtiyacımız var” diyerek bir kahkaha patlattı. Yani kimilerinin sıkıcı bulduğu tarih derslerini ekrana eğlenceli bir biçimde yansıtmaya devam eden Wargaming’in bizlere güzel sürprizleri var. Bekleyip göreceğiz.

        OVERWATCH'TAN HEROES OF THE STORM'A TRANSFER

        Blizzard’ın MOBA türündeki sevilen oyunu Hots’a bir başka favori oyun Overwatch’tan yepyeni bir kahraman geliyor. Tracer’dan sonra oyuna eklenen ikinci karakter Aleksandra Zaryanova, nam- ı diğer Zarya! Tıpkı Overwatch’ta olduğu gibi hem kendine hem de takım arkadaşlarına verdiği zırhlarla savaşların galibini belirleyecek güçte olan Zarya, yüksek seviyedeki canı ve alan etkili heroic yetenekleriyle oynaması keyifli bir karakter. Dünyanın en güçlü kadınlarından biri olarak kabul edilen Zarya ‘Defender of Russia’ yeteneklerini gelin beraber inceleyelim.

        YETENEKLER

        Energy (Pasif): Amansız savaşçımızın profesyonel maçlarda en çok dikkat edilmesi gereken özelliği diyebiliriz. Ne zaman Personal Barrier ya da Shield Ally yeteneğinde kullandığı zırhlar hasar görse, enerji seviyesi yükseliyor. Enerji seviyesinin arttığı oranda Zarya’nın saldırılarının ve Particle Grenade yeteneğinin verdiği hasar da artıyor. Savaşlarda yüksek Energy seviyesindeki bir Zarya oldukça etkili olacaktır.

        Particle Grenade (Q): Üç adet biriktirebilen alan etkili, orta menzilli saldırı yeteneğiniz. Takım savaşlarında ve minyonları temizlemekte temel hasar yeteneğiniz.

        Personal Barrier (W): Üç saniye boyunca Zarya kendisine yüksek oranda zırh basar. Bu zırh açıkken aldığınız hasarlar enerji seviyesini artırır.

        Shield Ally (E): Zarya tıpkı kendini koruduğu gibi arkadaşlarına da 3 saniye süren zırhlar verebilir. Yine bu zırh hasar gördüğünde Zarya’nın enerji seviyesi artar. Rakiplerinizin saldırırken kime yoğunlaştığına dikkat etmeli ve zırhlarınızla durumu lehinize çevirmelisiniz.

        HEROIC YETENEKLER

        Graviton Surge (R): Yerçekimi kanunlarıyla oynamayı bilen Zarya, yeteneğini kullandığı bölgedeki bütün rakiplerini etkisiz hale getirir. 2.5 saniye boyunca rakiplerinizi merkezine çeken bir kara delik işaretlediğiniz bölgede takım arkadaşlarınız için hazırlanmış bir sofra kuruyor olacak! Özellikle alan etkili hasar büyüleri bulunan bir takıma sahipseniz maçı rahatça kazanabilirsiniz.

        Expulsion Zone (R): Zarya’nın bu yeteneğini tercih ederseniz, Graviton Surge’un tam tersini uyguluyor olacak. Yani yeteneğiniz düşmanları işaretlediğiniz bölgenin dışına itecek. Dar alanlarda ve bölge kontrolünde daha etkili olabilen Expulsion Zone, istenmeyen düşmanların bölgeye girişini rahatça engeller. Aynı zamanda kırılgan kahramanlara sahip takım arkadaşlarınızı korumak için de birebir!

        İlker KARAŞ - Asım ÖNER / HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ