Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Richard Branson yeni hayalini açıkladı - Teknoloji Haberleri
        1

        Virgin Galactic'in ilerleyen yıllarda Ay'a insan taşıyacağını belirten 'çılgın işadamı' lakaplı Branson, bunun için gezegenimiz yörüngesinde bir uzay oteli açmak istediğini açıkladı.

        2

        Virgin Galactic'in uzaya göndermeyi planladığı ilk yolcu mekiği, 2014 yılında deneme kalkışı sırasında yere çakılmıştı.

        3

        Bu kazanın ardından çalışmalarına ara veren firma, kısa bir süre sonra uzay turizmine start vermek için test uçuşlarına kaldığı yerden devam edecek.

        7

        Kimilerinin 'Çılgın İşadamı', kimilerinin muhteşem pazarlamacı olarak nitelendirdiği Branson, 16 yaşında bir dergi çıkarmak isteyerek başladığı iş hayatında, küresel anlamda oldukça büyük bir güce dönüşen Virgin Şirketler Grubu ile rüyasını gerçekleştirdiği bir hikayeye sahip.

        8

        Plak şirketi, radyo, havayolu, içecek, sinema, gelinlik, kozmetik, kitapevi, banka, gaz ve elektrik, otomobil, elektronik gibi sektörlerde yer alan Branson, dünya çapında birçok ülkede Virgin markasıyla faaliyet gösteriyor.

        9

        Maceracı kişiliği ve sıradışı fikirleriyle tanınan Branson, son olarak Felix Baumgartner'ın kırdığı rekoru kendi ekibiyle geliştirmek istediğini söylemişti.

        10

        Branson'ın sahibi olduğu ve uzay turizmi için kurduğu Virgin Galactic şirketi, yörünge altı uçuşlar için 200 bin dolarlık bir ücret istiyor. Şirket, 2013 sonu itibariyle uçuşlara başlamayı umuyor.

        11

        Virgin Galactic'e ait ilk 'özel mülkiyetli' uzay gemisi SpaceShipTwo, taşıyıcı uçağa bağlı olmadan ilk solo uçuşunu yaptı.

        12

        Ünlü uçak tasarımcısı Burt Rutan tarafından yapılan SpaceShipTwo'nun uzaya yapacağı turistik gezilerin biletleri 200 bin dolar olacak.

        13

        Virgin Galactic'e göre, yüzlerce müşteri, şimdiden uzaya seyahat etmek için toplam milyonlarca dolar depozito ödedi.

        14

        Sadece ticarete değil, sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Branson, küresel ısınmanın ciddiyetinin farkına varan Branson kendi havayolu şirketinde önlemler alıyor.

        15

        Üstelik Branson, küresel ısınmayı artıran gazların yok edilmesini sağlayacak bir çözüm bulan kişiye de 25 milyon dolarlık ödül vaat etmişti.