Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google, Twitter'a teklif vermekten vazgeçti - Teknoloji Haberleri

        Çarşamba günü, teknoloji haberleri sitesi Recode konuyla ilgili kişileri kaynak gösterdiği haberinde, Google'nin halihazırda Twitter için bir teklifte bulunmayı planlamadığını yazmıştı. Recode, Disney ve Apple'nin de teklifte bulunanlar arasında olmayabileceğini söyledi. Recode'nin iletişime geçtiği bir Google temsilcisi haber hakkında yorumda bulunmazken, Disney yetkilileri de yorumda bulunma talebini olumsuz karşıladı. Geçtiğimiz hafta, Apple da Twitter ile ilgilendiklerine dair haberler hakkında yorumda bulunmamıştı.

        Geçtiğimiz ay konuyla ilgili kaynakların aktardığı bilgiye göre, Google, Twitter için bir teklif zemini aranması konusunda Lazard ile iletişime geçmişti. Teknoloji devi Google, geçtiğimiz yıllarda ve geçmişte San Fransisco merkezli Twitter'i satın alma seçeneklerini değerlendirmişti. Salesforce.com ve Walt Disney de Twitter'e teklifte bulunmak üzere yatırım bankalarıyla iletişime geçmişti. Teklifler hakkında önümüzdeki haftalarda daha net bilgiler alabiliriz.

        Twitter hisse senetleri, dün tekrar yükselen satın alma spekülasyonuna bağlı olarak yüzde 5.7 yükselerek 24.87 dolara ulaşmasının ardından kapanışta 22.10 dolara kadar geriledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ