Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünyaya çarpan kuyruklu yıldız - Teknoloji Haberleri
        1

        Amerikalı bilim adamlarının yaptığı ve sonuçları Science dergisinde yayımlanan araştırma, kuyruklu yıldızın Dünya'ya çarpmasıyla küresel sıcaklığın ani yükselişinin, Eosen döneminde memelilerin sayısının hızla artmasını zemin hazırlamış olabileceği belirtildi.

        2

        Araştırmacılar, çarpmanın etkisiyle eriyik döküntünün havada katılaşması sonucu oluştuğu düşünülen küre şeklinde cam parçaları keşfetti.

        3

        Bunun, 55,6 milyon yıl önce gezegeni hızla ısıtan karbondioksit ve sera etkisi yaratan diğer gazların gizemli bir şekilde salımıyla bağlantısı olabileceğini açıkladı.

        4

        Bunun, 55,6 milyon yıl önce gezegeni hızla ısıtan karbondioksit ve sera etkisi yaratan diğer gazların gizemli bir şekilde salımıyla bağlantısı olabileceğini açıkladı.

        5

        Uzay araşyırmaları yapan bir akademisyen olan Kent, daha düşük ısıya sahip volkanik magmanın bu mineralin ortaya çıkması için yeterli olmadığına işaret etti.

        6

        Yine kürelerden birinde mikroskobik kuvars taneciklerinin görüldüğü, kuvarsın, kozmik bir çarpmanın yol açacağı yoğun bir baskı sonucu bu şekle gireceğine dikkat çekildi.

        7

        Bu iki kanıtın, Dünya'ya kuyruklu yıldızın çarptığı teorisini güçlendirdiği de vurgulandı.

        8

        Eosen dönemde Dünya'da bin yıldan kısa bir süre içinde küresel sıcaklıkların ortalama 6 derece arttığı biliniyor.

        9

        Paleosen-Eosen Termal Maksimum olarak adlandırılan bu dönem, sıklıkla günümüzde insanoğlunun neden olduğu iklim değişikliğiyle kıyaslanıyor ve Dünya'nın sistemine, karbon elementinin "izotop özelliğinde hafif" bir formunun yerleştiği düşünülüyor.