Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter'da 300 kişi işten çıkarılacak - Teknoloji Haberleri

        Günümüzde kullanılan en yaşlı sosyal ağlardan biri olan Twitter, uzun süre en fazla kullanılan sosyal ağlar arasında yer alsa da artık yeni neslin içerik tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte Twitter eskisi kadar popüler bir sosyal ağ değil.

        Geçtiğimiz günlerde Disney, Salesforce ve Microsoft gibi şirketlerin Twitter'ı satın alma girişiminde bulunacağına yönelik haberler gelirken şirketlerin bu girişimden vazgeçtiği söylenmiş; ardından Çin'in çakma Twitter'ı olarak bilinen Weibo'nun hisse değerleri Twitter'ı geride bırakmıştı.

        Tüm bu durumlardan etkilenen Twitter, şimdi de küçülmeye hazırlanıyor. Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre Twitter bu hafta 300 çalışanını daha işten çıkararak toplamda yüzde 8 küçülmeye gitmiş olacak.

        Webtekno'nun haberine göre artık Twitter aktif kullanılan sosyal ağlar arasında zirvede görülmese de genellikle fikirlerini belirtmek için insanlar Twitter'ı tercih ediyor ancak eğlence içeriklerini Instagram ve Snapchat gibi ağlardan tüketiyor. Bu durumu göze aldığımızde ve CEO Jack Dorsey'nin Twitter'ın bir haber platformu haline geldiğini belirten açıklamasıyla Twitter'ın sosyal haber ağı kimliğine bürünerek kötü gidişatını durduracağı tahmin ediliyor.

        Twitter'ın ilerleyen dönemlerde nasıl bir hal alacağını ve şirkette genel değişikliklerin olup olmayacağını ise hep birlikte göreceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ